Az emberek komolyan azt gondolják hogy majd nyernek a lottón vagy sorsjegyen és akkor megváltozik ill. helyrejön az életük?
Ez most kérdés az emberi természettel kapcsolatosan, vagy egy szerencsejáték-ellenes kampány?
Előbbi esetén azt mondom, hogy csak lehetőséget ad az embernek, hogy kibontakozzék. Érdekes dolog tud lenni az, amikor egyik pillanatról a másikra tűnnek el a határok, gátak. Ilyenkor gyakran az erkölcsi határok is elhalványulnak, nemrég ezt lelki betegségként is diagnosztizálták, adtak is neki valami szépen hangzó nevet. Amúgy meg mindenki ismeri a jelenséget. Viszont szerencsétlen is a helyzet, mert a környezet viszonya is változhat irányukba, szóval jobb, ha ki se derül...
DE tény az is, hogy kevés az esélye a sok milliárdos nyereménynek, de elvétve van ilyen is, mint "kisebb" 30Millás főnyeremény is, ilyen nyertessel én is találkoztam a munkahelyemen.
Nálam volt, hogy lottóztam, de meg se néztem, hogy nyertem-e, de olyan is, hogy ki se váltottam, pedig nyertem (persze nem nagy összeg, csak 600 Ft). Nem vagyok függő, szerintem egy éve nem is játszottam, és egyéb káros/kóros szenvedélybetegségem sincs.
Egyszer a híradóban beszámoltak egy olyan esetről, ahol egy pénzszállító srác lenyúlta a több millát, és rohant egyből vele a sportfogadóba vagy hova. Végül két helyen külön igazgatói engedéllyel fogadták a játékát, aztán megszívta. Végül kényszergyógykezelésre utalták, és gondolom sokáig vonták le a fizujából, ha volt neki munkája.
A kommentemben szerintem elég jól kifejtettem,ez egy felvilágosító jellegű kérdés.Kinéztem egy konkrét példát:
egy olcsóbb fajta sorsjegy 5 millió darabos szériájában 4 darab milliós nyeremény van.Az az alattiakkal nem sokra megy az ember.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!