Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám kiadatni a...

Hogyan tudnám kiadatni a regényeimet?

Figyelt kérdés

Kb 5 éve írogatok csak szórakozásból történeteket. Vannak köztük amik még elég kiforratlanok, de ismerőseim szerint vannak kiadhatóak is közöttük. Tudom, hogy manapság nehéz kiadatni egy-egy könyvet, de hol tudnám elkezdeni? Milyen kiadókhoz kellene fordulnom? És egy könyv kiadásához mennyi pénzt kellene befektetnem?

Olyasmit is olvastam, hogy csak egy-két fejezetet kell elküldeni a kiadóknak és ha érdekli őket akkor kérik a többit. Ez mennyiben igaz?

Tényleg sikeresebbek az angol névvel/ angol nyelven megjelenő könyvek?

Melyik kiadók azok, akik foglalkoznak a feltörekedni vágyókkal?

2009. nov. 15. 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Na ez engem is nagyon érdekel, pontosan ugyanebben a cipőben járok.
2009. nov. 15. 13:55
 2/5 anonim válasza:

na erre tényleg írhatna valaki egy választ, mert én csak ezért regisztráltam erre az oldalra, hogy erről megtudjak valamit....

bocsánat, hogy nem válaszoltam meg semmit:)

2009. dec. 24. 16:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Semmi gond! XD Remélem valaki válaszolni fog, vagy ha esetleg én megtudok valamit, akkor ide írom.
2009. dec. 25. 12:43
 4/5 A kérdező kommentje:

J R Ward - Beavatás című kötetében tanácsokat is ad írók számára a könyvkiadáshoz. Lényegében azt írja, hogy ügynököt kell keresni, aki aztán szerkesztőkhöz és kiadókhoz viheti a kézirataidat. És, hogy ügynököt legegyszerűbben az írói társaságok által kiadott vagy online közzétett újságokban lehet találni. Az írónő itt az Amerikai Romantikus Írók Társasága által kiadott újságot említi. Gondolom, hogy más írói társaságoknak is lehetnek efféle újságjaik, szóval keresésre fel! XDXDXDXDXD

Sok szerencsét mindenkinek! Ha megtudok még valamit, írok.

2010. jan. 8. 12:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Ó igen, és ugyanebben a könyvben leírja, hogy mit is kell pontosan elküldeni, de ahogy eddig interneten nézegettem, a kiadók is le szokták írni, hogy mit is kérnek a kéziratokhoz.
2010. jan. 8. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!