Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy lehetne megtanitani...

Hogy lehetne megtanitani valakinek az "r" betü kiejtését?

Figyelt kérdés
van egy nagyon kedves ismerősöm aki nem tudja ejteni,és sokszor baszogatják ezzel ami szarul esik neki..általába oda állok a "köcsög" elé aki ezzel szekálja és elküldöm a francba de ugy gondoltam ma utazás közbe hogy ezen változtatni kell...sokszor mondta hogy szarul esik neki h ezzel szekálják és arra kérnék most mindenkit aki olvassa hogy segitsen nekem ebben a problémában és könnyitsük meg a barátom életét egy ilyen aprósággal hogy megtanitom neki hogy miként mondja ki ha leirjátok...előre is köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 28. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
vagyis raccsol ... el nem tudom képzelni, hogy felnőtt embernek miért nem sikerül az "r" ... talán nem elég laza a nyelvének hegye, vagy mi ... próbáld "berregtetni" a nyelvével (nem az ajkaival) mint amikor a kicsik autóznak
2013. okt. 28. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:

hát a raccsolás nem simán a tudás hiánya, hanem logopédiai kórkép

több oka lehet.. vagy a szóképzésben van valami akadálya, és akkor fizikai a dolog..

vagy valami pszichés dolog miatt... hasonlóan a dadogáshoz, ami ugye a szorongás miatt van

a fizikai valamivel egyszerűbb és inkább valószínű

ha ténylegesen meg akarod oldani a problémát, akkor keress fel egy logopédust és kérdezd ki mit lehet erről tudni, hogy fejleszthető, lehet-e egyáltalán "gyógyítani"

mindenesetre a piszkálódás biztos nem segít, úgy kellene viselkednetek, mintha simán ki tudná mondani az R betűt... esetleg néha bátorítani, hogy "naa, mintha már nem raccsolnál annyira, kezd peregni az az r betű:)"

amúgy tök jó, hogy ilyen jut eszedbe:)

2013. okt. 28. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Én is ezzel a ploblémával küzdök légóta, ölülnék ha végle lenne lá megoldás.
2013. okt. 28. 14:08
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat..általába én leszarom h nem tudja kimondani...de zavar h ezzel szekálják és mondta h szarul esik ez neki..és érted..am köszi mindent megprobálok :D
2013. okt. 28. 16:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is nagyon kíváncsi vagyok erre, mert R betű helyett folyton V-t mondok. Kérdező ha sikerült valahogy megoldani a dolgot légyszíves írd le nekem. Nagyon megköszönném. :D
2013. okt. 28. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!