Mikor jár vissza a kaució?
December 24-én jár le az albérletünk, ahová 140000 Forint kaucióval költöztünk az első bérleti díjon felül.
Mivel tovább nem akarunk ebben az albérletben maradni, elköltözünk, ezt be is jelentettük a tulajnak, akivel még az is meg lett beszélve, hogy mielőtt elmegyünk, egy tisztasági festést végzünk, és még azt is mondta, ha hamarabb elköltözünk mint dec.24, visszaadja a pénzt ami fennmarad. Így mi csak a reszi összegét adtuk oda.
( Ezt akkor ígérte meg amikor éppen nézték érdeklődők a házat, mivel az albérlettel egyidejűleg árulja is a házat)
A megbeszélés után két nappal viszont sms-ben kérdi, hogy mikor tudunk albérletet fizetni?
Most akkor miért is vár pénzt? A kaucióból vonja le a havi lakbért! Vagy amikor én az első hónapban amikor ideköltöztem akkor 210000 Forintért béreltem a házat????
Valaki világosítson fel, mert ez az első albérletem ahonnan elköltözöm és nem vagyok tisztában, hogy akkor most mi a helyzet.
Annyi volt a szerződésben még mellékelten írva, hogy ha dec.24 előtt kiköltözöm, akkor a kaució összege nem jár vissza, ellenkező esetben visszajár.
Szóval én dec.24-ig maradok, de akkor már vissza is adom a kulcsokat, kifestve, stb.
A vállaszokat előre is köszönöm!
Amit elfelejtettem írni, hogy az érdeklődő - aki a tulaj szerint úgy nézett ki, hogy meg is veszi a házat, az - végül visszalépett. Ezt onnan tudom, hogy ismételten hirdeti a házat mindenféle oldalon.
Ezek szerint azért is ment bele abba könnyedén, mert azt hitte, hogy holnapra már el is adja a házát????? Mi meg minél hamarabb költözzünk ki innen, még az érdeklődő is azt kérdezte, hogy mikor tudunk elcuccolni, mert a karácsonyt már itt szeretné tölteni?
Baromi jó érzés így élni, hogy folyamatos átjáróház volt a lakás egész évben, és ha úgy hozza a sors, mi azonnal tűnjünk el a házból, de ha nem úgy alakulnak a dolgai akkor meg fizessünk?????? Nem értem.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!