Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kell valamilyen végzettség...

Kell valamilyen végzettség ahhoz hogy könyvtárban dolgozzak vagy elég a 8 osztály?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, de nincs még semmilyen végzettségem csak a 8.osztály..Kell ehhez valami végzettség?

2013. okt. 23. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kell!

Még sima érettségivel se lehet könyvtárosnak lenni!

Főiskolán vagy egyetemen van ilyen szak és azt el kell végezni és úgy lehet könyvtárosnak lenni.

2013. okt. 23. 13:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Főállású könyvtáros valóban csak felsőfokú végzettséggel lehetsz. De vannak úgynevezett könyvtári asszisztensek. Ők is a könyvtárban dolgoznak, csak nem főiskolai/egyetemi végzettséggel, hanem egy könyvtárasszisztensei tanfolyam elvégzése után.

Ami még lehetséges (bár nem tudom, hol laksz, és abban sem vagyok biztos, hogy ez az a módja a könyvtárosságnak, amire gondoltál), hogy kis falusi/községi könyvtárban leszel könyvtáros. Ez heti néhány óra meló (persze ennek megfelelő a fizetés is, szóval nem túl sok), és sok esetben az adott régió kisebb könyvtárait segítő nagyobb könyvtárak (városi, megyei kt.) szerveznek tanfolyamot is, hogy akik nem rendelkeznek semmiféle szakirányú végzettséggel, azoknak is legyen valami papír a kezükben.

2013. okt. 24. 12:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Kisvárosban élek, de van hozzánk közel egy falu
2013. okt. 24. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!