Postai utánvétel? Vaterán eladtam egy terméket, emailben a csávó mondja hogy utánvétellel kéri.
Olyan nincs, hogy csak az 500-at fizeti ki mivel a postán fognak érte kérni pénzt amiért elviszik. Úgy add fel, hogy ő fizesse a postaköltséget is. Vagyis neked ki kell előre fizetni a postaköltséget, de a szelvényre annyival többet írj az összeghez amennyi a postaköltség.
A vaterán én sosem szoktam utánvéttel feladni semmit, mivel a környezetemben már páran megjárták. Nem vette át az ember a csomagot és akkor te buktad a postaköltséget.
akkor kijelölöm hgoy a postát ő fizesse, értékhez meg írjak pl 510-et (áru+postaköltség amit én fizettem) és akkor míg nem adja az 510-et a posts nem adja?
nem lehet átvágni ezt a rendszert, azt kivéve hogy nem veszi fel és visszajön hozzám?
Mert még új a csávó, és azonnal postaival éri...
Mikor feladod a csomagot te fizetsz 500 ftot (ha ennyiért adtad el) plusz az utánvétel árát, ami szerintem így-is úgy is sok, nem is értem miért éri meg a vásárlónak ez. nem tudom mennyire nehéz a csomag és egyéb, én egyszer 2000 ft-os csomagért összesen 3130 ft-ot fizettem a postán (ez függ a súlytól is).
Na most amikor a postás viszi az illetőnek, ő csak akkor kapja meg a csomagot, ha ezt kifizeti, más esetben nem. És akkor te visszakapod az össze pénzt, neked nem kerül semmibe.
Viszont azzal számolni kell, hogy ha esetleg nem veszi át buktad a nem kevés postaköltséget. És ez sajnos gyakran előfordul.
Ha továbbra is így adod fel a postán azt mondd, hogy 500 ft a csomag, plusz a postaköltséget is számolja hozzá, és úgy írja meg az utánvételes papírt.
De én megpróbálnám rávenni, hogy előbb fizessen. Persze nem mindig esik pofára az ember, de sajnos előfordul.
Utolsó: Értem, köszönöm a segítséget.
Megpróbálkozok vele, én se csináltam még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!