Nyúlprém? (vadászat, akinek gyengébb a gyomra légyen szives ne olvassa el! )
NEM VAGYOK ÁLLATKÍNZÓ!!
adott egy nyúlprém (nyulbőr...) hallottam hogy be kell sózni és megmarad egy évet is és nem rohad ez igaz?
Nem értek a prémekhez de jó lenne már azt is hasznosítani hogyan kell?
Ehez szerintem még kell tudni kötni vagy varrni de pl hogy kell belőle sapkát vagy kesztyűt csinálni erre lennék kíváncsi
Mégegyszer mondom szeretem az állatokat és tisztelem is őket de hogyha már le kell szegényt vágni ne mennyen kárba.
Köszönöm
Valójában én sem értek hozzá, de ha senki sem válaszol, akkor talán ez is ér valamit...
Gyerekkoromban voltak nyulaink. Nyúzás után megpucoltuk a bőrt, nem maradhat rajta semmi hús, semmi zsír. Aztán alaposan besóztuk és hagytuk megszáradni, tehát száraz hűvös helyen tároltuk, akár hónapokig is.
Gondolom tovább is érdekelne, de mi elvittük egyszerűen elvittük szűcshöz.
Kárpótlásul kerestem egy linket : [link]
Még arra is emlékszem, hogy a házinyúlnak az őszi vedlés utáni friss téli bundája volt a legjobb minőségű. A húshibridek szőrméje nem igazán hasznosítható. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!