Ezeket hogy oldották meg az ókorban?
Figyelt kérdés
A harci elefántokat hogy fogták be? Hogy szelídítették meg? Hogy tudták betanítani a rohamra? Hogyan bírta mozgásra az "elefánt-irányító?" a csatában? Hallottam olyanról, hogy sokszor az elefántok a saját seregük vesztét okozták visszafordulásukkal, ezért ha ez történt, a vezető kinyírta az elefántot. De hogy menekültek le róla? Túlélték a zuhanást? Vagy nem csak úgy helyben összerogyott az állat, hanem lassan kivérzett?2009. nov. 9. 21:59
1/2 anonim válasza:
Az elefántbefogás és -szelídítés napjainkban is ugyanúgy zajlik, mint az ókorban. A kiképzés módja is hasonló lehet, igaz, más feladatokat tanultak.
2/2 anonim válasza:
Nem tudom pontosan, de szerintem nem vadon született állatokat alkalmaztak, hanem már fogságban felnevelteket. És hát egy elefánt borjút könnyebb tanítani. Már csak a méretei miatt is.
Amúgy, ha jól tudom, a hajcsár valami fegyvert szúrt ilyen esetben az állat nyakába és elvágta a nyaki ütőerét.
Azt nem tudom hogy élte túl (mármint a hajcsár), de inkább csak ő haljon meg, mint az egész sereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!