Hogyan találhatnám meg önmagam?
Figyi, az első tényleg az, hogy leállsz a fűről, piáról stb, nem segítenek abban hogy megtaláld önmagad.
Van itt még valami. Van aki egész életében csak keresi magát és sosem találja. Van, aki kipróbál egy csomó dolgot, és lassan végül rátalál önmagára. Te 17 évesen most kezdtél el ezen gondolkozni, nagyon helyesen, csak ne várj semmit amitől pár pillanat, és hopp, ott vagy te, megpillantod magad. Ilyen nincs. Viszont célokat keresni, kijelölni tök fontos lenne. Próbálj sokat olvasni, böngészni a neten, mi történik a világban, beszélgess minél több emberrel, hallgass meg másokat, miket mondanak, milyen tanácsokat, mit ajánlanak (suli). Járj máshova is, mint a bulik, mert ott aztán nincs semmi, ami megihletne. Esetleg ajánlok egy könyvet ha nagyon el szeretnél mélyülni benne, nem biztos h könnyű lesz olvasni de vannak benne jó gondolatok, Csíkszentmihályi Mihály: Flow, nézz bele.
Aztán. Hogyan képzeled el a jövőben önmagad? Egyedül, társakkal, család, karrier, hol, utazás, rohanás vagy békés meghitt mindennapok. Hogyan töltenéd el a napjaidat. Hogyan élsz most. Mit szeretnél változtatni.
Az is tökjó, ha ezeket leírod egy papírra, és alájuk sorrendben meg, hogy mit kell tenned, hogy lassan ezeket elérd.
pl. leírod.
1. Én szeretem az állatokat.
2. El tudom képzelni, hogy mindennap állatokkal vagyok körülvéve.
3. Segíteni szeretnék rajtuk.
4. Milyen lehetőségeim vannak: a. nyitok egy farmot, b. állatorvos leszek, c. csak sok állatom lesz otthon stb.
5. Legszimpibb az állatorvos, miért: állatok, jó fizetés, egzisztencia stb. (utánanézni: hogyan él egy állatorvos? mit csinál?)
6. Hogyan lehetek állatorvos? - állatorvosi egyetem
7. Hogyan juthatok be? - tanulnom kell biológiát, kémiát stb.
8. Hol és mikor kezdem? - most kinyitom a biológiakönyvet és élvezem a tanulást, mert tudom, hogy boldoggá tesz, hogy valamit elhatároztam amit szeretnék csinálni, és véghez is tudtam vinni.
De ez csak egy módszer, ami segíthet neked.
Sokan vannak amúgy akik ott vannak huszonvalahány évesen, elvégeztek komoly egyetemet, de közben rájöttek, hogy nem ez az, amit akarnak az életben, és átmentek másik iskolába. Vagy befejezték, és elkezdtek egy másikat. Szóval ne aggódj, méghogyha most nem is találod meg 100%osan, mit szeretnél, még fiatal vagy, és sok minden történhet veled, ami aztán megváltoztat téged.
És nagyon kevesen vannak azok, akik elmondhatják, ők már gyerekkoruk óta tudják mit akarnak, és most sikeresek, boldoggá teszi őket az életük.
Szóval sok sikert. Remélem segítettem.
nagyon nagyon köszönöm, ez télleg segített! :)
mellékesen 1-2 éve még lelkesedtem a bioszért, kémiáért, fizikáért, rengeteg tudomáynos könyvet olvastam - de idővel rájuk untam/nem értettem mindent/ ennél már csak magasabb szinten foglalkozhatnék ezekkel stb. Ezért vagyok most gondban, mert már télleg nem sok minden érdekel. És még azt se mondhatom, hogy nem próbáltam ki sok mindent, hisz valamikor orvos, atomfizikus, csillagász akartam lenni :P ami vicces, de 2 éve még így voltam vele.
De télleg köszönöm, kipróbáloma módszert amit írtál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!