Lehetne-e élni egy lakatlan szigeten?
Robinson is túlélte, talán neked is sikerülne!
Egyébbként több ilyen esetről hallottam, nem csak lakatlan szigeten, hanem repülőszerencsétlenség túlélőiről pl.
Sztem egy átlag embernek 0 az esélye. 3 alap dolog kell a túléléshez ha ebből 1 nincs meg akk meghaltál.
1. Menedék - a legtöbb embernek fingja sincs arról h hogyan kell egy menedéket csinálna faágakból/kövekből/homokból, ami akad.
2. Víz - a legtöbb ember nem tudja h lehet vizet szerezni, ha nincs egy tó vagy folyó a közelben (de ha van, az se feltétlenül jelenti h az a víz iható!). Ha a szigetet meg óceán veszi körül az még jobban neheziti mert sós :P
3. Élelem - nem tudnának élelmet szerezni az emberek :D Nem tudják melyik növény ehető meg melyik nem pedig erre van egy időigényes de elég jó módszer megállapítani az még akkor is jó ha nem ismered a növényt magát. Nekem eddig mindig bejött ^^
Én elég természetb*zi vok onnan tom csak ezeket :D Csomót szoktunk csak úgy sátrazni meg járkálni össze vissza. Egy kis faluban lakok nem Magyarországon, és párszor már haverokkal kipróbáltuk nyáron h csak legalapvetőbb cuccokkal nekivágni a környéknek (kés, kötél, gyújtó, elsősegélydoboz, stb), de pár napon túl nem nagyon lehet bírtuk, max. egy hét. Pár nap után már f@szod ki van vele h bogyókat kajálsz mindenhol bogarak vannak, naponta egyszer összeomlik a menedéked, nem tudsz normálisan tisztálkodni (mongyuk mi tengerben fürödtünk de az meg sós volt és egy idő után viszket meg csip arra meg nincs elég édesvíz h mindenhol lemosd), kurv@ kis helyed van aludni, mert egy rendes méretű menedéket csinálni nem kis meló. Olyan is volt már h 2-3 ember zsúfolódott be egybe. Ja meg ha esik az eső akk külön gáz h minden ruhád hót sár és órákig ülhetsz egy kurv@ kicsi helyen ahova nem esik be az eső és csinálhatod a semmit. Mondjuk akk legalább van víz =) Ja meg az is jó amikor olyan vizet fogsz ki amitől utána rádjön a fosás :D
Am itt egy jó oldal ha tudsz angolul meg érdekel az ilyesmi:
16/F
javítom a második válaszolót, neki is igaza van, teljesen, de van ezeknél fontosabb is
1. Élni akarás:
"A helyzettől függetlenül sosem adjuk fel!"
2. Tudás:
"A túléléshez szükséges ismeretek: tűzgyújtás, élelemszerzés, vadászat, menedéképítés, vízszerzés stb."
3. Felszerelés:
"Minél kisebb legyen, használatával, általa nyújtott lehetőségekkel tisztában legyünk!"
Azért vannak idézőjelben, mert idéztem a SAS túlélési kézikönyvből, amit egy angol speciális katona írt.
előző válaszoló vagyok,
Amúgy szerintem nem, mivel a mai emberek elpuhultak, és specializálódtak, vagyis csak egykét dologhoz értenek (többségük)
Ha érdekel a téma
Köszi
Na épp ezaz, a legtöbb ember a sárgacsekkek világában tök jól elvan, de ha 1 percet kint kell lennie bogarak közt esőben akkor már is sz*rban van :D
Ja, tavasztól elég jól próbálgatom ezt a dolgot, bármint hogy a legalapabb cuccokkal nekivágni az erdőnek. És tök büszke vagyok magamra, mert két bottal általában sikerül tüzet gyújtanom (tűzgyíalu módszer) persze száaraz időben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!