Szőlő lopásért hány év börtönbüntetést lehet kapni? (többi lent )
Látom nagyon komolyan veszed a dolgot. :D
Szerintem nem csak lopás lesz a vád, hanem egyéb is, mert bementek a birtokra. De ilyenért nem szoktak börtönbe küldeni embereket, pláne fiatalokat. Inkább bírság, esetleg valami felfüggesztett szerű lehet belőle, börtön biztosan nem.
Nem tudom, hogy ha elnézést kérnétek a tulajdonostól, akkor lehetne-e enyhíteni a dolgon, mert általában úgy van, hogy hiába szólnak a rendőrségnek, hogy elrendezték a dolgot, nekik már kötelességük eljárni az ügyben.
Nem tudom, mennyi idősek vagytok és mennyi szőlőt loptatok (gondolom csak ennyi egy keveset, nem tonnaszámra), de kétlem, hogy börtönbe kellene mennetek emiatt. Esetleg ha valamelyikőtök már többször is elkövetett bűncselekményeket, akkor lehet súlyosabb az ítélet számára.
Szerintem ha már a haverodat úgyis megtalálták (neki mit mondtak a rendőrök?), akkor inkább tegyetek vallomást és kérjetek bocsánatot, így még mindig jobban jöttök ki belőle valószínűleg, mintha hazudoztok vagy megpróbáljátok megúszni. Akár szüleid is felhívhatják a rendőrséget, vagy bemehettek együtt és elmondhatjátok, hogy mi történt, szeretnétek tisztázni és megbántátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!