Miért van az, hogy egyes szájtokon anonim emberek tömege "vesszenek a ciányok" tartalmú felkiáltásokat tesz?
Ennyire sok a rasszista ember? Vagy azt is kérdezhetném: ennyire sok a lelkileg sérült, buta ember?
Ugyanis köztudott tény, hogy minél inkább általánosít valaki, és minél több előítélete van annál butább és beszűkültebb.
A kérdésem DIREKT nem a politika témakörbe tettem, mert egyik párt sem jobb a másiknál. Ez ok. De a gyűlölködés, nem megoldás.
"Ennyire sok a rasszista ember?"
"Ugyanis köztudott tény, hogy minél inkább általánosít valaki, és minél több előítélete van annál butább és beszűkültebb."
Te most éppen általánosítasz.Honnan veszed hogy ilyen sok a rasszista ember?Ezt néhány kommentből szűröd le?Pár ember az még nem a többség.NEM SZABAD ÁLTALÁNOSÍTANI.Ugyanis te most azt teszed.Tehát te nagyon buta és beszűkült vagy.
2. Válaszoló!
Ott a pont igazad van!
De a munkám során is rengeteg rasszista, sztereotípiával teli emberrel találkozom, nem csak a szájtokon... :( Az, hogy buták és beszűkültek az ilyen emberek, meg tényleg tény, nem általánosítás.
Pszichiáter tanonc vagyok, és minden orvos, kutató fölfedezte, hogy a gyerekkori sérelmeket elszenvedett embereknek több az előítéletük. :S Persze az is igaz, hogy a lélektan tudomány úgy önmagában egy nagy általánosítás halmaz.
3. válaszoló!
Még neked is igazat adtam volna, ha kultúráltan fogalmazod meg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!