Karambit vagy Pillangókés?
Szerintem mindkettő hatékony. És ha önvédelemről van szó (most nem mondom el azt amit mindenki más is) azért én a pszichológiai erejét is figyelembe venném. Azért ha valakit random megtámadnak legtöbbször nem úgy reagál hogy harci állást vesz fel és előkap egy karambitot a zsebéből. Ha így nézzük a karambit előnyösebb ugyanis pillangókéssel tényleg nem nehéz egy két trükköt megtanulni azonban egy karambit igazán ritka látvány. Pláne hogy 4 éves a kérdés.
#sok válaszolónak:
A pillangókést nem lehet megtanulni használni pár óra alatt.Pár óra elég 2-3 alaptrükkre.
#8. válaszoló:
Hát pont,hogy nem.A pillangókést nehéz kitanulni eléggé profin.A karambittal nincs sok trükk SE.
#6os vagyok. Így van egy sima kés lényegében. Így pár év elteltéve már igazából egyiket sem ajánlanám. 2 okból. Mindkettő arra jó csak hogy vagánykodjunk. Ha önvédelemről van szó, akkor a kés a legrosszabb választás a szinte nullával egyenlő stopphatása miatt. Megvágod a támadót, lehet, hogy észre sem veszi a harc hevében, és szépen végez veled... Ellenben egy gázspré, esetleg gumis gázriasztó, azonnali megállíttó hatást tud kiváltani illetve hosszantartó harcképtelenséget jelent. Ráadásul a súlyos testisértés esélye is kicsi, ellenben a késsel, aminél szinte biztos...
Persze lehet az embernél kés, de akkor az valami jobb minőségű, nyitássegígővel ellátott darab legyen, természetesen 8cm él hossz alatt. 🙂
Karambit a király!
Hozzá képest MINDEN BICSKA MÉRETŰ KÉS nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!