Szerintetek az iskolai jegyek feltétlenül tükrözik azt, hogy mennyire okos valaki?
Van mindenféle változat, van aki okos és jó jegyei vannak, van aki értelmes, de nincsenek jó jegyei, mert valamiért nem akar a tanulással foglalkozni, és van akinek tényleg azért vannak rossz jegyei, mert nem okos és nem tud tanulni.
Mondjuk szerintem minden otthon a családban dől el. Nincs idő arra az iskolában, hogy külön foglalkozzanak azzal, aki rosszabb képességű, ha valakivel otthon nem foglalkoztak rendesen, az eleve hátránnyal indul mindenhol.
Annak meg sok oka lehet, ha valaki jó képességű, de mégsem tanul. Nekem volt egy osztálytársam, akinek meghalt az apukája, ő akkor változott meg. Okos volt, értelmes, nagyon tájékozott, de utána a tanulással már nem foglalkozott, nem voltak jó jegyei.
Szerintem a két dolog köszönő viszonyban sincs egymással.
Éppen tegnap volt szó róla a szülőin is.
Ha valaki jó képességű, de lusta, tesz a tanulásra magasból, annak soha sem lesznek jó jegyei.
Aki viszont jól puskázik vagy les a padszomszédjától, annak a jegyei ugyan nagyon szépek lesznek, de a feje teljesen üres marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!