Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehetek tűzoltó?

Lehetek tűzoltó?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Fél éve folyamatosan járok tűzoltók közé (tűzoltó szakkörre) versenyen is voltam és minden álmom hogy hivatásos tűzoltó legyek.(csak tűzoltó semmi egyéb nem) De nem tudom hogy lehetek e. Ha igen akkor hol van ilyen iskola? Most vagyok 8.-os és azonnal oda szeretnék menni. Vonulni is szeretnék. Tériszony meg ilyesmi nincs. Magyar országon van ilyen szakközép iskola? Nagyon fontos lenne!

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. szept. 22. 16:57
 1/9 anonim ***** válasza:

már hogyne lehetnél?:D és hogyne volna hazánkban is? elvégre vannak tűzoltóink, akkor biztos tanítják őket:D

írd be a Google-ba, hogy "tűzoltó iskola" és feljön pár találat (van Debrecenben és BP-n is)

ahogy nézem OKJ-s képzése is van a dolognak, vagyis érettségi kell hozzá, és utána még 2 éves képzés.. ez szerintem korrekt dolog, mert az érettségi ma már kell ahhoz, hogy értelmes embernek tituláljanak:)

eeegyébként nem azért, de ha fél éve tűzoltók között flangálsz, miért nem kérdezel meg egyet?:D

2013. szept. 22. 17:06
 2/9 anonim ***** válasza:
ja, és mivel érettségi kell az OKJ-hoz, így szerintem 8. után gimibe menj, mert az általános képzést ad, és érettségit és onnan mehetsz OKJra
2013. szept. 22. 17:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :D

Hát nem tudom.. :) gondolkoztam tegnap hogy meg kérdezek egyet de szerintem nagyon nem tudnának ők sem segíteni mert ez csak önkéntes..azt tudom hogy önkéntes lehetek 18 éves koromtól és a hoz csak egy 40 órás kel..

Max a parancsnok tudna ebben segíteni de vele nagyon ritkán találkozok.. :(

2013. szept. 22. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:

az önkéntesség szép dolog, de ha belegondolsz, egy fityinget se kap érte...

azért szoktak emberek önkéntesek lenni ilyen helyen, hogy ha esetleg kirúgnak valakit, akkor őt vegyék be a helyére, ne valami külsőst.. mert ő már ugye ott van egy ideje és ismerik és megbíznak benne, nem kell keresgélni más munkaerőt... viszont ahhoz, hogy bevegyék, valószínűleg van képesítése is... ha olyan védőruhás, locsolócsöves tűzoltó akar lenni:D

hívásfogadáshoz ugye nem kell képesítés...

na mindegy, google a barátod!:D

meg kérdezősködj nyugodtan, attól még, hogy valaki önkéntes, attól még úgy néz ki ő is szereti a tűzoltóságot, tehát lehet végigment ugyanazon, amin Te szeretnél végigmenni... vagyis csak tud segíteni valamit:D ha meg nem, talán van ötlete hol kérdezz:)

egyébként tudtad, hogy a munkavédelmi leírásban az szerepel, hogy egy dolgozó csak azt az eszközt használhatja, amit képességei szerint tud használni.. és emiatt a női tűzoltók nem használhatják pl a nagy flexet (amivel embereket vágnak ki a kocsikból) mondván, hogy a nő ezt nem tudja használni, mert gyenge -.-

2013. szept. 22. 17:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát de nem minden nő gyenge... -.- én pl. birok emelgetni meg ilyenek.. Szeretném is nagyon csinálni..
2013. szept. 22. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:

persze hogy nem... amelyik meg már 10 éve tűzoltó, az biztos, hogy nem:D

de a szabály, az szabály.... ("inkább zabálj")

2013. szept. 22. 17:32
 7/9 A kérdező kommentje:
:( ne már.. :( ez minden álmom.. :(
2013. szept. 22. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:
jó, ez csak egy dolog, azért a lángoló házba még beszaladhatsz síró gyerekekért:)
2013. szept. 22. 17:49
 9/9 A kérdező kommentje:
:D én oda is simán be mennék..
2013. szept. 22. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!