Mi a véleményetek az alkoholistákról?
akik nem is akarják letenni az italt , róluk mit gondoltok ?
és azokról , akik próbálkoznak leszokni ?
Akik nem akarják lerakni azokról azt,h megisszák az összes piát, így nekünk kevesebb marad, szal nem károsítjuk magunkat annyira. Hősök.
A másikról azt,h nem érett emg az elsők feladatára.
Sajnálom, hogy ide jutottak, ugyanakkor ez a természetes kiválasztódás része.
Ma már nem eszi meg a gyengéket az oroszlán, a szülők nem teszik ki a nyomin született kisbabát a Tajgetoszra. Szinte minden ember felnő, aki megszületik a szociális háló és a társadalmi szokások miatt, de attól még megmarad a természetes kiválasztódás egy módja: A függőségek. A mentálisan gyengék a rabjai lesznek. Alkohol, kábítószer, szerencsejáték, stb. Mindenki megtehetné hogy drogozzon, igyon, elverje a pénzét, mégis csak a leggyengébb mentális állapotúak teszik meg. A természet kiszelektálja őket, mert ezeknek az embereknek általában nem, vagy ritkán születik utóda, vagy kevesebb. Vagy ő maga nem lesz olyan sikeres az életben, mint mások, emiatt.
Miért, ki tehetne arról, hogy alkoholista lett, ha nem ő maga? Másokat vádolni a legkönnyebb önmaga helyett az embernek.
Nekem az apám elég nagy alkoholista volt, meg is halt 60 éves kora előtt. Huszonévesen nekem is voltak alkoholproblémáim és féltem hogy olyan leszek mint az apám. De nem őt okoltam érte, vagy azt hogy félreneveltek és sosem lehetek mentálisan olyan ember, amilyenné az válik akit két szerető szülő nevel.
Akkor találkoztam olyan motivációs könyvekkel különböző szerzőktől, amik arról szóltak, hogy mindenki saját magáért felelős és amiben az ember él, az a saját döntéseinek a következménye.
Azért mert azt nem az ember dönti el, hogy mi történik vele az élete során, hanem külső tényezők, de azt az ember dönti el, hogy hogyan reagál ezekre.
Fontos önmagunk hibáztatása, mert a saját hibáinkat könnyebben kijavítjuk, mint mások hibáit.
Van egy ikertestvérpár. Az apjuk alkesz volt, verte őket. Az egyik börtöntöltelék lett, a másik sikeres vállalkozó. Miért? Egyikük sem tehetett arról, hogy rossz gyerekkora volt. Mégis az egyik sokra vitte, a másik meg nem. A hozzáállásuk miatt.
Apám is az...
De szerencsére nem az a tomboló állat fajtából, hanem otthon ül és hülyeségeket beszél. Bár ő nem ismeri be, hogy az, attól még az, hiszen minden egyes nap több doboz sört is megiszik, amitől rendesen beb*sz*k. (csak így engedte elküldeni)
én gyerekkoromban falfehér voltam, úgy féltem amikor egy részeget láttam az utcán
most meg csak egy csődtömeget látok bennük
akik le akarnak szokni azokban meg azt látom, hogy más életcéljuk nincs is, erre megy csak az energiájuk, pl nem azon agyalnak, hogy céget alapítsanak, vagy akármilyen tervek, szóval csak a leszokás és amúgy semmi, nulla
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!