Egy biztonsági őrnek tulajdonképpen milyen jogai vannak az intézkedésre?
az ég adta világon semmi, csakis azt teheti, amit egyébként bármely más civil állampolgár is tehet. az más kérdés h szeretik magukat hatóságként előadni, és sajnos sikerül sok naiv embert meg is téveszteniük, ehhez elég csak egy egyenruha meg a rádió a kezébe, de szal a legkisebb mértékben se minősül hivatalos személynek! dehogy kutathat át! ha magánterületről van szó, akkor valóban felszólíthat arra h hagyd el a területet, na de ezt bármely más ember is megteheti a saját magánterületével kapcsolatban. meg erőszak? jézusom ... hol élünk?
nézd, engem csak egyszer próbált meg úgymond "visszatartani", mert szerinte eltettem egy csokit a zsebembe (ami persze nem volt igaz), és ő mint "önkéntes hatóság" ott várt a pénztárnál és azt mondja, mutassam a zsebemet meg hogy menjek vele, na én meg olyan szinten lettem ideges hirtelen h hangos qurvaanyázás közepette elküldtem melegebb éghajlatra h kutatgasson csak a saját zsebében, és kész, közöltem vele, mire számíthat jogilag, ha nem takarodik az anyjába de nagyon gyorsan, ennyiben maradt a dolog. természetesen nem történt semmi.
Ne hagyd magad, ha hasonlóról van szó, mert ők persze szeretik kiskirályként előadni magukat, és ahogy látom főleg az idősebbeken, még be is dőlnek nekik.
Bár lenne ebben az országban is sokkal de sokkal nagyobb az emberek jogtudatossága ... nem tudok mást mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!