Mit tegyek? Info lent.
12 éves vagyok...és ilyen szorongási izééé...van,tehát szégyenlős vagyok,nem merek a felnőttekhez szólni,beszélgetni velük...alapvetően is csendes gyerek vagyok,kerülöm a szóbeli felelést is,mert ilyenkor leblokkol az agyam, hogy tudnék ezen változtatni?(nem vagyok túl magabiztos sem sok dologban...)
A válaszokat előre is köszönöm!
Légy magabiztos, mindig figyelmesen hallgasd mások beszédét. Ne akarj feltétlenül mindenhez hozzászólni. Viszont ha kérdeznek őszintén válaszolj.
Ha kérdést intéznek hozzád és nem tudod rögtön a választ, kérdezz vissza. Pl. (felnőttek által gyakran feltett idióta kérdés:) Mi akarsz lenni ha nagy leszel? Kérdezz vissza, hogy miért szeretnéd tudni? Amíg a válaszon gondolkozik, addig van időd megfogalmazni mondandódat!
Sok sikert! :-)
szerintem a fiatalok többsége nem mer beszélgetni,szólni felnőttekhez.
felelésnél nem lehet h csak lámpalázas vagy? félsz h hülyeséget mondassz stb.?
legyél biztosabb magadban,legyen kellő mennyiségű önbizalmad (de nem túl sok xD csak amennyi kell), a szorongást a felnőttekkel szemben,pedig ki fogod nőni. amugy idővel te is felnőtt leszel,és akkor már tényleg nem fogsz szorongani :)
elsőnek: a felnőtteket nem tegezem: miért szeretnéd tudni?
másodiknak, félek attól is,hogy rosszat mondok...meg akkor nem jut eszembe semmi(felelésnél)
egyébként kösz a válaszokat!
Első vagyok, csak példaként említettem a "mi szeretnél lenni" párbeszédet! Nyilván értsd magázós formában :-)
Még egy tipp: esetleg terelheted a beszélgetést olyan témára, amiben profi vagy: pl. foci, vagy zene stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!