Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy gyereknek lehet gáz,...

Egy gyereknek lehet gáz, riasztó fegyvere?

Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 18:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet.
2013. szept. 8. 18:42
 2/13 kovpet ***** válasza:

Első: idézd már be a vonatkozó jogszabályt légy szíves.

Én csak olyat találtam, ami a viselési engedélyt köti 18 éves korhoz. A vásárlás és a birtoklást tudtommal semmi nem korlátozza.

2013. szept. 9. 12:17
 3/13 anonim ***** válasza:

kedves második... Itt van a jogszabály hogy kinek lehet gáz és riasztó fegyvere.

" Ftv. 3/B.§. gáz- és riasztófegyver viselése kizárólag önvédelmi célra engedélyezhető, annak a természetes személynek aki a 18. életévét betöltötte, cselekvőképes, büntetlen előéletű, illetve az előéleti feltételeket, melyek a 3/A. §. (1) bek. b.-d. pontokban vannak részletezve, hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal igazolja."

2013. szept. 9. 19:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Még valamit.. Ha nincs hatósági engedélye akkor nem is adhatnak el neki gáz és riasztófegyvert..
2013. szept. 9. 19:31
 5/13 kovpet ***** válasza:

Ember, ha nem értesz hozzá, ne szólj bele.

2004 óta a gáz-riasztó TARTÁSA (és vásárlása) nem engedélyköteles. Teljesen szabadon tarthatók.

Amit te idéztél, az a közterületen való VISELÉSRE vonatkozik. Ahhoz valóban engedély szükséges és az engedélyhez meg a 18 éves életkor (meg pár másik dolog).

A kérdés a birtoklásról szól. Azt szabad neki.

2013. szept. 9. 19:49
 6/13 anonim ***** válasza:

ma 19:49

Igazad van, aki nem ért hozzá az ne szóljon bele.. Ez rád is vonatkozik...

" 2004. szeptember 6-án lépett érvénybe egy kormányrendelet Magyarországon, ami kettéválasztotta a gáz-riasztó fegyver tartását és viselését. A megszerzés és tartás mindenfajta életkori és egyéb megkötés nélkül teljesen szabad lett. A viselés esetében azonban fenntartották az engedélyhez kötöttséget. Lefordítva magyarra: bárki tarthat otthon gáz-riasztó fegyvert. Viselnie – magánál hordania – azonban csak engedéllyel lehet."

2013. szept. 9. 19:54
 7/13 kovpet ***** válasza:
A fenti idézet rendben van. Én mikor írtam mást? :)
2013. szept. 9. 19:59
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. szept. 10. 21:07
 9/13 anonim válasza:

Gyerek kezébe fegyvert??? Gondolkozz!!!

Még ha fiatal korút írtál volna.

Arról nem is beszélve hogy egy gáz/riasztóval nem győzöl le senkit csak időt nyersz.

2014. márc. 31. 23:11
 10/13 A kérdező kommentje:
#8 hat te hülye vagy ember. Egy gázriasztófegyver 8x erősebbet lő mint egy paintball marker. És már egy paintball golyóval ha eltalálnak és nincs rajtad védőruha akkor sebészetre kell menned vele szóval akkor képzelj el egy gázriasztós találatot.. csontot tud törni. Am ha érdekel 14 éves vagyok vagyok és azért akarok gázriasztót venni mert sok cigány még a házban is zaklat minket annyira hogy a folyosóra már nem merünk egyedül kimenni mert megvernek. Nemhogy az udvarra akár focizni..
2014. ápr. 5. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!