Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nehéz egy pap élete?

Nehéz egy pap élete?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mer én is az akarok lenni. Meg most nem egyházi iskolába járok.
2009. nov. 1. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet nehéz ha Pap akarsz lenni és szereted ezt a nem tudom milyen dolgot:D
2009. nov. 1. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
Mért? Talán tiltsa a vallás? Sehol nem írja nem kurhat meg egy szőket, csak épp nem vehet feleségül senkit. Az épp annyi mint nekünk a házasságon kívüli szex, tehát tisztába légy a mi papunknak 5gyereke van, a szomszédpapnak 3gyereke, több mint egy házasságban elő embernek.
2009. nov. 1. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak: előszöris tiltja, nem "tiltsa", de hagyjuk. A református LÉLKÉSZeknek lehet felesége, sőt gyereke is; a katolikusoknál viszont cölibátus van, ergo nuku szex, gyerek, feleség, ők a PAPok.

Szerintem akkor legyél pap, ha tényleg az szeretnél lenni és semmi kétséged sincs, mert ez nem egy átlagos munka, amiből csak úgy kiszállhatsz. A cölibátus tényleg kemény dió lehet, azért is van sajnos ennyi pedofil pap, de ha elég elhivatott vagy, akkor tegyél róla, hogy az emberek véleménye erről megváltozzon.

2009. nov. 2. 00:27
 4/9 anonim ***** válasza:
37%
Katolikus papok te tapló, s sehol nem tiltja nekik, úgyhogy állhatsz fejre.
2009. nov. 2. 09:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A katolikus egyház szerint a szex csak akkor nem bűn, ha házasságon belül történik. A papok nem nősülhetnek, ezért nem is élhetnek szexuális életet - legalábbis a római katolikus rítusban. Más rítusokban a kispap nősülhet, de felszentelése után már ő sem házasodhat.
2009. nov. 2. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Papként számíthatsz arra, hogy néhány évenként áthelyeznek, és elszakadsz az addigi híveidtől, meg arra, hogy egy időben több falu között is ingáznod kell.
2009. nov. 2. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:
37%
Biztosan nagyon nehéz életük van a sok léhűtő ...
2009. nov. 2. 16:33
 8/9 anonim ***** válasza:
40%
Nem kevesen rendesen dolgoznak mellette, és ha netán szép az autó, akkor ők is szívesebben kaptak volna ajándékba évekkel ezelőtt a német tesóktól gyengébb kocsit. Nem tudom, van-e pap vagy lelkész, aki megfelel a társadalmi sztereotípiáknak, én nem találkoztam még pofátlannal, hacsak nem amolyan "kisegyház" vezetőségével a hírekben. Nem kéne minden pletyit elhinni, és azt feltételezni, hogy épp azok, akik a jó tanítására teszik az életüket, többségében még az átlagnál is mocskosabbak. Ilyenné szeretnénk tenni a kis világunkat? Csodás...
2009. nov. 2. 19:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Ja. Megszületni nehéz nekik.

Amúgy közöttük is van tisztességes ember.

2009. nov. 2. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!