Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Titeket is nagyon zavar mikor...

Titeket is nagyon zavar mikor néz valaki?

Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar és ez olyan idegesítő érzés. Pl iskolába is olyan nyomasztó mikor ülök órán és a tanár magyaráz és folyton magamon érzem a tekintetét. Nagyon zavar és ilyenkor az arcomon is az ideg rángatózik néha.(vagy nem is tudom hogy hívják ezt) De mindig ha azt veszem észre hogy valaki néz vagy ha nem is, már olyan érzésem van mintha nézne és zavarba jövök. Ez csak velem van így? Mit csinálnék ez ellen?
2013. aug. 30. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézz sokat tükörbe, akkor hozzászoksz hogy néznek!
2013. aug. 30. 14:47
 2/4 anonim ***** válasza:

biztos te figyelsz órán és örül hogy van kinek magyaráznia

én mindig végig a szemébe nézek a tanárnak ha velem beszél, vagy órán magyaráz

ő sem bámulhatja a falat a hosszas monológok közepette :)

2013. aug. 30. 14:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem, pedig pont hogy nem szoktam a tanárra nézni, mert akkor meg végképp zavar a szemkontaktus. Igazából szerintem az zavar főleg hogy ilyenkor nem tudok mit csinálni az arcommal ha valaki néz. Egyébként anyunak is elmondtam már, de nem igazán értette és mondta hogy szerinte kevés az önbizalmam. Pedig nem.
2013. aug. 30. 15:13
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Én mindig az egyik tanárom szemébe nézek az órán. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy lehet szórakozni vele, hát úgy viselkednek, mintha bent sem lenne. Nevetgélnek, hangoskodnak, nem figyelnek - oké, valamennyit biztosan leírnak, de nem értik szerintem teljesen -, a tanárnak pedig ez rossz érzés.

Én eléggé sajnálom, egyetlen-egy barátnőm van az osztályban, aki még jó tanuló+normális értékrendű+tisztelettudó+komolyan gondolja a tanulást, s ővele együtt mindig odafigyelünk és a szemébe nézünk. Ez pedig látszik a tanáron, hogy nagyon jól esik neki. Ő is minket néz, kezd elege lenni, hát nekünk magyarázza hangosan, s ha figyelnek a többiek akkor meg tudják tanulni, ha nem, akkor vessenek magukra, ő elmondta - ő most lehet, hogy nem így gondolja, de én viszont így tapasztalom. Hangosan beszél, tehát lehet hallani, ha csendben lennének és nem ezer decibelen röhögnek és üvöltenek.

Nekem sincs sok önbizalmam, de jól esik látni, hogy egy tanárnak segítem a munkáját azzal, ha a szemébe nézek, nem a táskámban matatok, vigyorgok és sutyorgok (vagy épp kiabálok), mert így látja, hogy VAN KINEK ÉS KIÉRT tanítania. Nem tudom, hogy viselkedsz az órákon? Hangadó vagy, visszahúzódó, nagyhangú, csöndes? Mert ha az 1., 3. a négy közül, akkor lehet, hogy azért néz rád, mert tudja, hogy nem viselkedsz túl jól és jobb ha figyel. De ha a 2., 4., akkor azért, amit leírtam és nálam is van.

És én sem vagyok nagyhangú, anyukád azért mondja azt, hogy nincs önbizalmad, mert általában, akiket zavar ez, azokból valamilyen szinten tényleg hiányzik. Engem az bosszant, amikor az egyik lányosztálytársam idegesítően, beképzelten és *** (fhuuu...) néz, de ő direkt teszi, nem érdekel, ilyenkor el szoktam nézni, odafigyelek arra, aki normális, nem bámul vagy néz a semmiért, vagy mert lenéz. Ilyen egyszerű.

Fölösleges ezen őrlődni szerintem. :) Úgy állj hozzá, hogy azért néznek az ilyen személyek (már ha direkt azért lesnek, mert bosszantani akarnak), mert jól tudják, hogy te jobban nézel ki, mosolyodj el és menj tovább! :D Ne foglalkozz velük, ha ennyire bosszantanak. Vagy a tanár esetében gondolj arra, hogy biztosan kedvel és örül annak, hogy érdeklődést mutatsz a tantárgya iránt. Hozzá lehet állni pozitívan is, még ha ők nem így állnak hozzád. :))

És hidd el, jobban megéri. :))

2013. szept. 5. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!