Fotósként meg lehet élni Magyarországon?
Amatőrként dolgozom fizetős megbízásokon is, nagyon nehéz, így leegyszerűsítve sokkal hamarabb találnék munkát szobafestőként vagy burkolóként (és jobban is fizetne), mint fotósként. A friss adónemek jók (KATA), de a munka nagyon kevés, mindenki, mindent ingyen akar.
Az elmúlt években elképesztő mennyiségű amatőr jelent meg, egy kis részük tud is fotózni. Mindenki, mindenhol fotózik mobillal, a mennyiség miatt sokszor egészen jó képek is születnek.
Azon gondolkodj el, hogy Te vagy a családodban bárki, mikor fizetett utoljára fotózásért? Ha jól tippelem, esküvőn talán, óvodai-iskolai képért, esetleg igazolványképért és ennyi.
Kb. esküvőfotózásból, keresztelőkből, kereskedelmi megbízásokból (divatcégek, média) lehet úgy, ahogy megélni, azt a verziót felejtsd el, hogy majd lesznek képeid és azokért megjelenítés esetén valaki fizet. Ehelyett letöltik, megjelenítik és ha morogsz, esetleg feltüntetik a neved. Ha pénzt kérsz érte, Te vagy lelketlen gazember, aki olyanért kér pénzt, ami neki "ingyen" van.
Egyébként visszakérdeznék, eddig mennyi pénzt kerestél fotózással? Próbáld meg az első 20e Ft-ot megkeresni vele, szerintem sokat megtudsz a mai valóságról, utána beszéljünk újra :-)
Köszönöm a válaszokat! Főleg, hogy normális hangnemben kaptam, normális válaszokat.
Fiatal vagyok még, jövőre érettségizek és nagyon szeretek fotózni. ( Linkelhetek képeket, akiket érdekel. )
Az a nagy helyzet, hogy nem tudom mit csináljak gimi után, mivel foglalkozzak, milyen suliba menjek tovább. A családomban mindenki tudja hogy szeretek fotózni és nagyon sokat szoktam is, támogatnak abban, hogy legyek fotós. De sokszor elbizonytalanodom, mert nem egyszerű ebből megélni és nagyon drága a felszerelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!