Szociális segélyt járna nekem? Hogy kell intézni? Ha erre nem vagyok jogosult mit igényelhetek?
.Januárban végeztem a főiskolán, de diplomát nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam, így nem tudok elhelyezkedni.
.Március 31-ig érvényes volt a diákom, addig dolgoztam diákként.
.Április 8 óta regisztrált munkanélküli vagyok. Mivel diák voltam ezidáig, se munkanélküli segélyt, se álláskeresési járadékot semmit nem kapok/kaptam.
.Valamennyit tudtam félretenni diákmunkából, de már az is elfogyott. Van diákhitelem, amit fizetnem kellene, de nem tudom miből.
Áprilistól idáig bírtam a spórolt pénzzel.
Egyedül élek apum lakásában, mert ő vidéken van, másik városban. Ő neki ott van élettársa, aki szintén munkanélküli, így nem tud segíteni. Van anyum is, de ő is munkanélküli. Tudok valami segélyt kérni??
Sajnos munkaviszony nélkül pénzellátásra nem vagy jogosult, egy év együttműködést kell az önkormányzati pénzellátáshoz.
Az FHT - foglalkoztatást helyettesítő támogatás, keress rá a gugliba, jelenleg az összege 22800ft. Ez se húz ki a sárból de ha megállapítják akkor a TB is rendezve van. Hosszú távon valami munkaviszony kellene, pláne ha van diákhiteled. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!