Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szociális segélyt járna...

Szociális segélyt járna nekem? Hogy kell intézni? Ha erre nem vagyok jogosult mit igényelhetek?

Figyelt kérdés

.Januárban végeztem a főiskolán, de diplomát nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam, így nem tudok elhelyezkedni.

.Március 31-ig érvényes volt a diákom, addig dolgoztam diákként.

.Április 8 óta regisztrált munkanélküli vagyok. Mivel diák voltam ezidáig, se munkanélküli segélyt, se álláskeresési járadékot semmit nem kapok/kaptam.

.Valamennyit tudtam félretenni diákmunkából, de már az is elfogyott. Van diákhitelem, amit fizetnem kellene, de nem tudom miből.

Áprilistól idáig bírtam a spórolt pénzzel.

Egyedül élek apum lakásában, mert ő vidéken van, másik városban. Ő neki ott van élettársa, aki szintén munkanélküli, így nem tud segíteni. Van anyum is, de ő is munkanélküli. Tudok valami segélyt kérni??

2013. aug. 21. 12:29
 1/4 verde ***** válasza:
Még nem jár semmi, jövő év április 8-tól igényelheted az FHT-t, az önkormányzatnál. TB-det gondolom azért rendezted?!
2013. aug. 21. 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Semmi segélyt nem kapok? FHT az mi? Nincs TB, el kellett döntenem, hogy vagy azt vagy diákhitelt fizetem, bár most egyiket se tudom.
2013. aug. 21. 19:10
 3/4 verde ***** válasza:

Sajnos munkaviszony nélkül pénzellátásra nem vagy jogosult, egy év együttműködést kell az önkormányzati pénzellátáshoz.

Az FHT - foglalkoztatást helyettesítő támogatás, keress rá a gugliba, jelenleg az összege 22800ft. Ez se húz ki a sárból de ha megállapítják akkor a TB is rendezve van. Hosszú távon valami munkaviszony kellene, pláne ha van diákhiteled. Sok sikert!

2013. aug. 22. 10:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, hát ez nem valami jó hír. Azért köszi a segítséget!
2013. aug. 23. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!