Magyarországon ha meg támadnak (lopni, ölni) akkor milyen szintem védhetem meg magam? én megsebezhetem anélkül hogy börtönbe zárnának?
Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 21:51
1/4 anonim válasza:
egyzsaer üthetsz de utána garázdaság
3/4 anonim válasza:
Az a kérdés,hogy hol támadnak meg.Ha otthon,akkor ki is nyírhatod a támadód az új törvények szerint.Teljesen egyet értek vele,hisz nem tudhatjuk,hogy mik a szándékai,és meddig fajulna a támadás,vagy rablás.Az utcán más a helyzet,ott arányosnak kell lennie a védekezésnek.De ez csak elvileg van így,mert véleményes az arányosság.Nem hallottam még olyanról,hogy bárkit is elítéltek volna azért,mert megvédte magát egy rablásban.Én harcművészetet tanulok,és nem is kérdés,hogy térd,vagy kartörés lenne a vége,ha megtámadnának.(akár arányos,akár nem)Már csak azért is,hogy elvegyem a kedvét a támadónak egy életre.Továbbá olyanról sem hallottam,hogy egy etnikum feljelentett volna valakit azért,mert ki akarta rabolni,de nem sikerült,mert péppé lett csapva az arca. :D Persze a fegyver az egy másik téma lenne,de puszta kézzel férfi a férfi ellen nem hiszem,hogy bárkinek is gondja származna belőle.Viszont az utcán ne ölj meg senkit,mert az megint csak egy másik téma lenne.Ha a "megsebzés"nálad mondjuk az állkapocs törést jelenti,akkor igen megteheted,ha megtámadnak az utcán,és a harc hevében elsül a kezed.De ha azt jelenti,hogy agyon szurkálhatod-e akkor egyértelmű,hogy nem.Persze nyilván itt is lehetnek csúsztatások.Simán felmentenének,ha mondjuk az utcán kirabolnak,megkéselnek,te meg felkapsz egy téglát az útról,és fejbe b...szod vele.De alapvetően azért ne tedd,ha nem muszáj.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! mentek a zöld pacsik! :D
2013. aug. 16. 16:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!