Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem szüntetik meg a pénzt?

Miért nem szüntetik meg a pénzt?

Figyelt kérdés
Miért kell ezt csinálni, hogy mindenhez a pénz kell? Nem lenne egyszerűbb egy pénz nélküli világban élni, ahol mindenki megkaphat mindent, pénz nélkül, amit csak szeretne? ( ház, autó stb.. ) ???
2013. aug. 12. 12:14
 1/8 A kérdező kommentje:
Hiszen ezek a kis papírdarabok szabják a legnagyobb korlátokat..
2013. aug. 12. 12:17
 2/8 anonim ***** válasza:
40%
Van ilyen ország, Észak Koreának hívják, és szerintem nem lenne olyan jó
2013. aug. 12. 12:32
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
Mert az emberek városokban élnek és mindemki csak egyvalamihez ért. És ellehetlenítik a cserekereskedelmet a bő választékkal.
2013. aug. 12. 12:35
 4/8 anonim ***** válasza:
40%
Egyszerűbb lenne, de ez lehetetlen. Valakinek meg kellene építenie azt a házat, meg kéne csinálnia azt az autót, és pénz nélkül ki vállalkozna rá? Max ha lennének rabszolgák.
2013. aug. 12. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy hasznos korlát.

1. Ha nem lenne pénz és nem kéne küzdeni és elunnánk magunkat.

2. Az emberek irányíthatatlanná válnának és mindig akadna olyan aki többet akar.

3. Nem tudnánk becsülni azt amink van.

4. Oda lenne a civilizáltság (már ami még van).

Szóval egy ideig tiszta heppí lenne meg minden, de aztán már nem lenne értelme/értéke semminek.

2013. aug. 12. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Volt ilyen, ősközösségnek hívták.

Van olyan, ahol egy nagyon szűk kör elveszi az emberektől a pénzt, de nem ad érte semmit, csak egy szoláriumcicát.

Elképzeltek egy ilyen világot, de szörnyetegek próbálták megvalósítani.

--------

A pénzre ne úgy tekints, mint valamire, ami gátol. Én gyártok újságot. Te paprikát termesztesz. Zoli néni kosarat fon.

Neked újság kellene, Zoli néninek paprika, nekem meg kosár. De mi hárman soha nem találkozunk.

Zoli néninek adsz paprikát. Neki csak kosara van, de az neki nincs. Ad helyette pénzt. Ezt odaadod nekem, s adok érte újságot. Én fogom a pénzt, megkeresem Zoli nénit. Odaadom neki a pénzt a kosárárt.

Ezt most próbáld elképzelni úgy, hogy több milliós a játék szereplője.

2013. aug. 12. 13:19
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem tetszik a pénz? De az tetszik ugye, hogy elmész a közértbe és az tele van kajával? Hogy ott vannak az eladók, akik segítenek neked? Hogy nem áll hegyekben a szemét az utcákon, mert van aki elszállítja? Jó érzés beülni egy McDonald'sba, mert ott van, aki megcsinálja a kajádat és így tovább.... szerinted ki menne el dolgozni, ha nem kellene pénzt keresnie..?
2013. aug. 12. 14:17
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Emberek nagyon félreértetek itt valamit. A kérdező a pénzt nem szereti, nem pedig a vagyont!

A pénz gyakorlatilag egy értéktelen papírfecni, aminek névleges értékét közös megegyezés adja meg. Ez az érték ráadásul egyfolytában csökken.

Pénz helyett sokáig nagyon jól működött a cserekereskedelem. Áruért árut adtak. A mi világunkban is működhetne ez, de vannak egyértelmű hátrányai (pl teheneket ki cserélne be egy szoftverért). Ezért van szükség egy köztes árura ami mindenki számára ugyanolyan értékkel rendelkezik.

Persze ez nem zárja ki, hogy a pénz helyett pl. arannyal kereskedjünk.

2013. aug. 12. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!