Kaptam 90. 000Ft pénzbüntetést. Van arra lehetőségem, hogy halasztást kérjek a részletek befizetésével? Van még hátra 30. 000Ft de ebben a hónapban nem biztos, hogy lesz rá pénz.
milyen pénzbüntetés, hol kaptad? bíróság? több infó kéne, mert elvileg van lehetőséged, három havi halasztást, vagy részletfizetést kérni, de tudomásom szerint csak az egyiket, és csak egy alkalommal... de ha részletekben fizeted, akkor feltételezem, h egyszer már éltél könnyítési kérelemmel...
itt vannak a vonatkozó a jogszabályok a Be-ből
Halasztás és részletfizetés engedélyezése pénzbüntetés esetén
592. § (1) Ha az elítélt valószínűsíti, hogy a pénzbüntetés azonnali vagy egy összegben való megfizetése magának vagy tartásra szoruló hozzátartozóinak a büntetés célján túlmenő jelentős anyagi nehézséget okozna, és megalapozottan feltehető, hogy az elítélt a meghosszabbított határidőben fizetési kötelezettségének pontosan eleget tesz, részére a bíróság legfeljebb három hónapi halasztást, illetőleg azt engedélyezheti, hogy a pénzbüntetést két éven belül, részletekben fizesse meg.
(2) A pénzbüntetés megfizetésére adott halasztás fontos okból egy alkalommal, legfeljebb további három hónappal meghosszabbítható.
(3) A részletfizetés olyan, havonta fizetendő összegben engedélyezhető, amely osztható a pénzbüntetés esetén az ítéletben megállapított napi tétel összegével.
(4) A szabadságvesztésre átváltoztatás után a pénzbüntetés megfizetésére halasztás vagy részletfizetés nem engedélyezhető.
előző vagyok még, eszerint halasztást indokolt esetben 3x is kérhetsz, talán vonatkozhat ez a részletfizetésre is.... én megpróbálnám, benyújtanék egy kérelmet a helyedben, veszteni valód nincs vele, addig is amíg elbírálják, nem intézkednek az átváltoztatásról...
azzal viszont vigyázz, ne történjen meg, mert azután már csak egyösszegben lehet megfizetni a fennmaradó összeget.
Üdv!
Nem kértem halasztást és eddig papra pontosan fizettem a részleteket. Eleve 10 havi részletben állapította meg a bírónő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!