Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kell akusztikus gitáron...

Hogyan kell akusztikus gitáron beállítani az oktávot?

Figyelt kérdés

Kb.2 és fél hónapja volt szerelőnél a gitárom teljes beállításon (húrcsere, nyak beállítás, húrmagasság, oktáv, stb.), de sajnos elmászott rajta az oktáv. Főleg az alsó három húron (E1, H2, G3).

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. aug. 5. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Cseréld le a húrokat.
2013. aug. 5. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ... minimális mértékben, ha a húrláb elég vastag, lehet kicsit reszelgetni, de ez tényleg nem sok. És nem tanácsolom házilag.

Sajnos akusztikuson nem nagyon van lehetőség ezt egyszerűen megcsinálni.

2013. aug. 5. 17:55
 3/10 A kérdező kommentje:

Oké. Először megpróbálkozom a húrcserével és utána végső stádiumban a reszeléssel:)

De amúgy ez normális, hogy már szűk 3 hónap után elállítódik?

Amúgy köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 5. 18:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem állítódott el, csak elöregedtek a húrok
2013. aug. 5. 18:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Most az előbb húroztam át a gitárt és IGEN! Tényleg a húr volt a ludas. :)

Köszönöm a segítséget!

De csak mellékesen: egy "Ernie Ball Earthwood 10-52" készletnek körülbelül mennyi a tartóssága (idő).

Mert szerintem ez virsli. Szűk három hónap az nem sok. :)

Az egyik gitáros barátomnak 2 éve ugyanaz a gyári húr van az akusztikus gitárján és tök jól szuperál(kicsit tompa a hang de semmi különös).

2013. aug. 5. 19:07
 6/10 anonim ***** válasza:
attól (is) függ mennyit gyakorolsz rajta. Nekem egy hónap alatt szarrámegy, és nem az olcsóbbik fajtából használok :D
2013. aug. 5. 19:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, mert azért én sem csak nézegetem a gitárt :)
2013. aug. 5. 19:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha rendszeresen tisztítod, az segít, hogy ne menjen hamar tönkre.
2013. aug. 5. 19:36
 9/10 A kérdező kommentje:

Sokat tisztítom a húrt(van hogy napi 2x). Egyszer volt, hogy vettem egy Ernie Ball teflon bevonatú (cobalt) húrt(marha drágán) és abból ki tudtam könyörögni szűk 5-6 hónapot, persze rendszeres tisztítással. Amúgy ajánlom mindenkinek, mert tartós húr és csak utolsó pár héten veszíti el a csilingelését(nekem ez az 5. hónap eleje volt)

Amúgy köszönöm a segítséget!

2013. aug. 5. 19:47
 10/10 anonim válasza:
Reszelgetni??? Ameddig újszerű a húr ,jó az oktáv. Ha elkezd öregedni, sajnos változik. Ha elreszeled az öregedő húrhoz az alsó nyerget, később az új húrnál nem lesz jó! Végül is mit lehet rata reszelni? Nem valami jó megoldás! Elktromos gitárnál, húronként van oktáv korrigálás, az jó dolog, de a dobgitárnál, egy darabból áll a húr tartó nyereg. Ennyi!
2018. ápr. 2. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!