Hogyan kell akusztikus gitáron beállítani az oktávot?
Kb.2 és fél hónapja volt szerelőnél a gitárom teljes beállításon (húrcsere, nyak beállítás, húrmagasság, oktáv, stb.), de sajnos elmászott rajta az oktáv. Főleg az alsó három húron (E1, H2, G3).
A válaszokat előre is köszönöm!
Attól függ... minimális mértékben, ha a húrláb elég vastag, lehet kicsit reszelgetni, de ez tényleg nem sok. És nem tanácsolom házilag.
Sajnos akusztikuson nem nagyon van lehetőség ezt egyszerűen megcsinálni.
Oké. Először megpróbálkozom a húrcserével és utána végső stádiumban a reszeléssel:)
De amúgy ez normális, hogy már szűk 3 hónap után elállítódik?
Amúgy köszönöm a válaszokat!
Most az előbb húroztam át a gitárt és IGEN! Tényleg a húr volt a ludas. :)
Köszönöm a segítséget!
De csak mellékesen: egy "Ernie Ball Earthwood 10-52" készletnek körülbelül mennyi a tartóssága (idő).
Mert szerintem ez virsli. Szűk három hónap az nem sok. :)
Az egyik gitáros barátomnak 2 éve ugyanaz a gyári húr van az akusztikus gitárján és tök jól szuperál(kicsit tompa a hang de semmi különös).
Sokat tisztítom a húrt(van hogy napi 2x). Egyszer volt, hogy vettem egy Ernie Ball teflon bevonatú (cobalt) húrt(marha drágán) és abból ki tudtam könyörögni szűk 5-6 hónapot, persze rendszeres tisztítással. Amúgy ajánlom mindenkinek, mert tartós húr és csak utolsó pár héten veszíti el a csilingelését(nekem ez az 5. hónap eleje volt)
Amúgy köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!