Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kapcsol ki a klímám...

Rush. kérdése:

Miért kapcsol ki a klímám 2000es fordulat felett?

Figyelt kérdés
BMW E36 318 Tds ről van szó. Ha próbálom klímával nyomni az autónak 2000es fordulat felett elkezd meleget fújni,ha csak egy előzésre pörgetem fel akkor utána visszajön a hideg levegő,de ha huzamosabb ideig tartom 2000felett akkor utána sehogy sem tudom visszakapcsolni csak hogyha leállítom az autót és újra indítom

2013. aug. 4. 21:07
 1/5 anonim válasza:
Gondolom valamilyen védelmi eszköz lekapcsolja.Vagy túl sok a hűtőközeg, vagy túl kevés,vagy hibás egy nyomásérzékelő,vagy koszos a hűtő,vagy még ezer dolog okozhatja.Ha a hiba rövid ideig áll fent akkor visszakapcsol magától, ha tovább tart akkor csak gyújtás kikapcsolás után indul újra.(hibatörlés)
2013. aug. 5. 09:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Nyomás szabályzó lehetséges szerinted ?
2013. aug. 5. 18:34
 3/5 anonim válasza:
Igen,szerintem ennek van a legnagyobb esélye.Ha növekszik a fordulat egyre több hűtőközeget pumpál a hűtőbe aminek hatására növekszik a hőmérséklete és a belső nyomása.Az emelkedéskor első körben bekapcsolja a ventilátort,ha ennek hatására sem csökken, sőt tovább növekszik a nyomás, akkor letiltja a klímát.Menet közben a menetszélnek elegendőnek kell lennie a hűtésre és a nyomás nem emelkedhet a kritikus érték fölé.Ezt csak akkor tudja ha tiszta a hűtő,vagy ha nincs túl töltve hűtőközeggel.Ha ezek rendben vannak, akkor azt kell ellenőrizni, hogy valóban magas a nyomás, vagy csak a nyomáskapcsoló pontatlan és már megfelelő nyomás esetén is tilt.
2013. aug. 6. 08:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Aztmondják most,hogy Bmw E36 betegség a klímavezérlő panel a műszerfalon,hogy tud mindenfajta galibát okozni,egyenlőre ezt próbálom ki :) Véleményed erről ? Egyébként Köszönöm a válaszaid !
2013. aug. 7. 21:42
 5/5 anonim válasza:
Lehetséges hogy a vezérlő tiltja le a klímát indokolatlanul, de én továbbra is azt gondolom, hogy valahonnan hibajelzést kap a rendszer, ami lehet valós vagy valótlan jelzés.Ettől függetlenül persze bármi lehet, akár a klímavezérlő is.
2013. aug. 8. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!