Ha megbüntet a rendőr, akkor köteles vagyok elfogadni a büntetést?
Ha megbüntet a rendőr mondjuk azért mert átmentem a pirosan vagy gyorshajtás vagy mert ninc izzókészlet (teljesen mindegy, hogy miért) Akkor köteles vagyok elfogadni a büntetést? Vagy jogomban áll azt mondani, hogy nem!
Ha jogomban álla kkor milyen procedúrán kell átesnem mire bizonyítani tudom az igazamat?
Amennyibel aláírásoddal elismered, elfogadod a helyszíni bírságot, abban az esetben nincs jogorvoslatnak helye. Természetesen jogodban áll nem aláírni, nem ismered el a szabálysértést, ebben az esetben a helyszíni bírságolásra jogosult személy( ebben az esetben rendőr) el áll a helyszíni bírságolástól és feljelentést tesz ellened. Ilyenkor átkerül az ügy a bíróságra itt bizonyíthatod az igazadat, de ha kiderül, hogy mégis elkövetted a szabálysértést, akkor a helyszíni bírságnak a kétszeresét szabja ki rád a szabálysértési előadó. (Ezzel rosszabbul jársz.)
Tehát nem érdemes kötekedni, a tény az tény, ha átmész a piroson, az alól nincs mentességed, megtörtént, elkövetted, tehát szankciót von maga után. Ha nem ismered el, akkor az előadó meg dupláját szabja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!