Ha Budapesten szeretnék elhelyezkedni, de Szolnoki vagyok, és Budapestinek adom ki magam (Pl. : Egy barátomnál lakom albérletben) az kiderülhet valahogy?
Azért kérdezünk vissza, mert semmi értelme ennek a sumákolásnak, s keresztül sem vihető.
Most felvesznek, holnap elszólod magad. És akkor mit csinálsz?
Egy volt főnököm mondta: Én mindig igazat mondok. Nem azért mert becsületes vagyok, hanem azért, mert rövid az eszem. Az igaz dolgokra mindig emlékezem, de hogy mikor mit hazudtam, abba csak belezavarodom.
A pesti, a budai ember olyanokat tud a városról, amit egy nem itt, vagy nem régen itt élő nem ismerhet.
Vélhetőleg a főnököddel, kollégákkal beszélgetni is fogsz.
Nagyon könnyen zűrös szituációba kerülhetsz a semmiből.
Ilyesmire gondolok: lakóhelyemen régen volt a Blau pék. Ha ide füllentem magamat, s szóba kerülnek a régi jó kenyerek, s hogy a Blau zsidó volt-e vagy sem, s hogy az államosításkor elvették a boltját, csak akkor tudhatom, ha tényleg itt éltem. De mivel nem, sejtésem sincs az egészről. Hogyan magyarázom ki magam?
Innen már csak egy lépés, hogy megkérdezzék, hogy akkor hova való is vagyok.
Volt egy ismerősöm, őt 25 év munkaviszony után rúgták ki egy apróságért, amit elhallgatott az életrajzából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!