Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van mindenkinek ez a...

Miért van mindenkinek ez a rögeszméje, hogy minden termékből csak a drágát kell megvenni mert csak az jó? Miért szólja le mindenki az "olcsó" dolgokat?

Figyelt kérdés
Arra nem gondoltok, hogy azért olyan drága nagyrészt mert a nevet fizetitek? Jó példa erre a motorolaj, akár 2t akár 4t olajról van szó.. 30 éves motorokba megakarjátok venni 5-6 ezrért a versenyolajat.. minek?! meg rengeteg más példa van erre... persze tény és való hogy van ami attól hogy olcsó tényleg szar, de a legtöbbje nem... pl én a ruhával is így vagyok.. 40 ezres nike cipő 6 hónap alatt szétszakadt és nike boltban vásárolt volt.. 2000 forintos kínais cipő 6 évet bírt.. na most akkor? new yorkerben vásárolt ruháim kopnak szét.. fakulnak ki.. kínais cuccaim évek óta jók..de most komolyan emberek mi ez a a modern őrület?? mindenki sír, hogy nincs pénze aztán csak szórja el ilyen dolgokra amire fölösleges..

2013. júl. 23. 12:13
 1/2 Aspartia válasza:

Én egyedül csak a Tiszát veszem olyan drágán ,mert az eddig nem jött szét, pedig futok is benne, és annak ellenére, hogy nem futócipő, nem fáj benne a lábam.

A Nike-m (ami futócipő), egy év alatt tropára is ment, és Egyébként igen, csak a nevet fizeted meg. Mindent Kínába gyártanak. Ha nem ott, akkor meg Indonéziába, meg a környékén. A newyorkertől, takkotól elkezdve tökmindegy. Én Aldiból meg Lidliből veszem a cuccaimat, kivéve farmert.

Nálunk amúgy a kínais cipő 2 hónapot bír ki. :D

Amúgy kajából is a legolcsóbban vesszük, mert csak úgy tudunk kijönni.

2013. júl. 23. 12:25
 2/2 Lord Keri ***** válasza:

Biztos ismered a mondást olcsó húsnak híg a leve.

Ezt nem véletlenül találták ki, egy bizonyos szintig igenis tükrözi az ár a minőséget. Itt most nem a 40 ezres nike-ról beszélek mert az a szint már a sznobizmusról szól.

Mondok példát, vehetsz kínaiban gagyi minőségű műszálas pólót 1000 forintért, bemész egy normálisabb boltba mondjuk c&a és hasonlók, ott lehet, hogy 3000 forint egy póló de azért már tiszta jó minőségű pamut pólót kapsz, ami nem rohad rád nyáron.

Nyilván ugyanez Adidas-ból minimum 6-8 ezer forint a név miatt, de ott kezdődik már a sznobizmus kategória.

Műszaki cikkeknél meg halmozottan igaz, hogy ami annnyira olcsó, hogy már szinte nem is igaz, az valóban általában vacak minőségű is.

Én informatikus vagyok és azt látom, hogy nagyjából mindig az arany középút a legmegfelelőbb. A High Tech cuccok a sznoboknak vannak, az olcsó cuccokat meg egyszerűen a silány minőségük miatt nem érdemes megvenni.

Szóval csak egy szintig tudok veled egytérteni abban, hogy az ár nem tükrözi a minőséget.

2013. júl. 23. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!