Függöleges tompavarrat. Eltudná mondani valaki az elvét?
Szerintem nem nagy dolog a PF sarokfüggő, a tompa varratnál több dologra oda kell figyelni. Ilyen például az áramerősség eltalálása. Az előttem lévő kollega jól mondta le kell venni majdnem minimálisra a huzalelőtolást. (én ezt a magam módján cseppleválásos ampernak nevezem) :D
Figyelni kell továbbá a gyökátfolyásra, ha túl kevés az nem jó, ha túl sok az megint nem. Általában 1-2mm folyamatos gyökátfolyást kérnek. Aztán a töltő varratoknál megint a jó árambeállítás kell, én általában 135-140A szoktam tölteni és egyben takarni is. Ha a gyököd jó utána már minden a pucoláson múlik. Jobban úgyis a hegesztés felépítését vizsgálják, persze figyelembe vehetik ha van szélbeégés, ha a takaró túl magas vagy éppen mínuszos.
Sarokvarratnál ugyanez, áramerősség megválasztás és első sornál háromszögelésnél a sarokban jól bent kell tartani, hogy rendesen beégjen. Figyelni kell arra is, hogy nagyokat ne lépkedj felfelé.
Nekem megvan mindkettő, most elektródára gyúrok. Lekopogom eddig egész jól megy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!