Szerintetek egy téglalap alakú, boltíves mennyezetű szobát, hogy érdemes kifesteni? (2,60*4,40) Két színben gondolkodtam, de nem tudom a boltív miatt. Egyébként gyerekszobának szeretném.
Alapból a boltozat, ami a szobában van, elég hangsúlyos. Bár kérdés, hogy milyen ívű, de akkor is hangsúlyos. Én a helyedben azt festeném egy színre, a falakat pedig egy másodikra, mégpedig azért, mert hogyha túl sokat akarsz "belegyömöszölni" egy ilyen helyiségbe, az szerintem nem szép.
Kérdés, hogy mekkora gyerkőcnek lenne a szoba. Ha újszülött, én biztos, hogy valahogy úgy oldanám meg, hogy egy melegebb árnyalatú kékre vagy zöldre a mennyezetet, és melegebb, világos sárgás árnyalatúra a falakat. Arra a színre max. ha teszel egy bordűrt, még akkor sem annyira "csicsás", mintha két színű lenne.
Azért ezzel a két színnel, mert a sárga vidámságot okoz, szinte automatikusan rááll az agyad a nevetésre, boldogságra, míg a zöld a szem számára a legnyugtatóbb szín. A kék gyógyít, stresszt old, nyugtat. És ezt nem az ezoterika mondatja velem, hanem a tapasztalat.
Emellett a halvány sárgára jól lehet dekorálni, akár festéssel akár matricával, akármivel.
Ha nagyobb gyerkőcről van szó, és dönteni nem tud, a sárgát mindenképpen bevetném, vagy a nemének megfelelő színt, míg ha már jóval idősebb, akkor ráhagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!