Miért nincs mindenkinek saját, egyedi neve?
Elvileg: "Azért nem mindenki egyedi, mert nincs ennyi név."
Gyakorlatilag pedig a legtöbb helyen az a hagyomány, hogy a fiúk az apjuk, a lányok az anyjuk nevét (keresztnevét) viszi tovább. Ez vidéken sokkal gyakoribb.
Amúgy engem a hagyományos nevek nem zavarnak, tehát pl. ha sok Éva van a közelben, hát ez van, de, ha mindenkit Priminkának hívnának, az gázosabb. És általában a nevekkel az van, hogy felkapnak egy nevet és onnantól divat lesz és egy csomó gyereknek az lesz a neve.
Ha mondjuk nem lenne muszáj azokból a nevekből választani, amik a "listán" vannak, elég kaotikus lenne a helyzet. Így is megy a külföld majmolása, tutira egy csomóan külföldi nevet adnának. Nagy nehezen "megengedték" pl. a Jennifer nevet... hát így kinéz valahogy, de, ha a hivatalosan "törzskönyvezhető" változatot nézem a Dzsenifert... hát, fene tudja, egy is sok belőle.
Tényleg jó lenne egyedi név, én utálom a nevem, mert osztályomban is mindig volt minimum 3 belőle, az anyámnak is ez a neve. Annyira idegesítő tud lenni néha.
A barátomnak viszont egyedi neve van, magyarországon nem is találkoztam még olyan névvel, myvipen sincs belőle másik. És tökre szereti a nevét, mégha kicsit furcsa is, akkor is legalább egyedi. Irigylem. :)
Egyébként az ember megváltoztathatja a nevét a megfelelő szerveknél.
Születéskor pedig csak kérvényezni kell és megadják.
Velem is igy volt meg a lányommal is.
És örülök neki h különleges a nevünk.
Bátyám az esküvö előtt kettejük vezetéknevét "keverték" és igy új házas nevük lett.
Nekem ez is teccik :-)
Hát az nagyon jó lenne :/
Engem Dzsenifernek hívnak, és nem sok Dzsenifer ismerősöm van :D. Viszont ismerőseim között a legtöbb a Vivien.
én is majd egyedi nevet szeretnék a gyerekeimnek :))
[bár azért nem olyat, h Eugénia, vagy ilyesmi:|]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!