Mi a szeretet? És mi az utálat? És mi a rosszabb a közöny vagy az utálat?
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. És ha gyűlölsz, akkor még számítok neked, még kötődünk egymáshoz.
// Született Feleségek című sorozat //
Zaphira
A közöny:(:(
A szeretet az egy csodás dolog:D nem tudom megnevezni h pontosan micsoda..mert az nem egy érzés..az egy vmifajta más dolog..:)
a szeretet? nem tudnám megfogalmazni. egyszerűen érzed, tudod. ha valakit szívből szeretsz, de igazán, sosem megy ki a fejedből. mindig ott lappang benned a gondolat, h mi lehet vele...ez nem csupán egy érzés szerintem. ösztönös, ősi erő, s nem tudom, van-e jobb dolog annál, mint hogy szeretsz valakit s ő viszonozza. legyen szó akár szerelemről, akár barátságról.
az utálatot tényleg sokan összekeverik a szeretettel. bár kérdés, h igazi gyűlöletről van szó, vagy csak amolyan féltékenység, irigység vagy kisebb, apró dolgok szülte felszínes utálatról. ha valakit gyűlölsz, de rendesen, akkor elég csak rágondolnod, és felforr benned a harag. ha igazi oka van az utálatra valakinek, akkor az egy roppant erős, mélyről jövő érzet, s kb. undorodsz az adott embertől.
a közöny pedig..a semmi. mikor totál érdektelen vagy valaki iránt, nem találtok egymásban semmi olyat, ami a másikat érdekelhetné. konkrétan leszarod. én személy szerint nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb...a felszínes utálattal általában nem kell törődni, valószínűleg amit már írtam, irigység vagy féltékenység az oka. ha mégsem, akkor talán az utált személyben van valami hiba, de aki utálja, nem törődik vele annyira, hogy gyűlölje, csak idegesíti. viszont ha engem teljes szívvel gyűlölnének, azt nem biztos, azt nem tudnék és akarnék-e rajta változtatni. attól függ, miért gyűlölnek. a közönyösséget viszont nem szeretem, akkor mindig az jut eszembe, hogy unalmasnak tartanak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!