Fordulhatok-e valamilyen hatósághoz, fogyasztóvédőkhöz, bárkihez? Az eset a leírásban.
Úgy tudom fordulhatsz, esetleg lementetted az oldalt?
Vagy a rendelést az akkori árral?
Hallottam már hogy webshop-ban elrontott áron vette valaki, és meg is kapta, mert akkor az volt az ára.
Én írnék a cégnek, hogy igenes az az ár volt kiírva, és hogy neked nem kötelességed tudni minek mi a jó ára, te jóhiszeműen vásároltál. És ha nem történik valami fogyasztóvédelemhez fordulsz. (több esélyed lenne ha lementetted volna)
De ha nem akarsz hozzájuk fordulni, próbálj kedvezményt kialkudni.
Már leírtam az elsőben, hogy nem. Fordulhat, de nem fog eredménnyel járni. Különösen nem, ha úgy tesz panaszt, ahogyan itt is. Tudta, hogy az ár nem lehet valós. A joggal való visszaélés törvénytelen, de ezt csak mellékesen jegyzem meg.
Egyetlen esélye akkor lenne, ha mondjuk egy általában 280 ezer forintos árut 200 ezer forintért rendelte volna meg, s bizonyítani tudja, hogy a sikertelen vásárlásból kárat származott.
De ha 280 ezer helyett 280 Ft volt kiírva, akkor nem elfogadható az, hogy hát ő nem tudja…
Álláspontunk szerint a kereskedõ tévedésre hivatkozva megtámadhatja a szerzõdést, aminek alapján érvényteleníthetõ az. Tévedés áll fenn, ha az egyik fél a szerzõdés megkötésekor valamely lényeges körülmény (ilyennek tekinthetjük a vételárat) tekintetében tévedésben volt és ezt a tévedését a másik fél okozta vagy felismerhette.
Szükséges még megjegyeznünk, hogy a kereskedõ arra is hivatkozhat, hogy szerzõdés nem is jött létre Önök között, mivel a szerzõdési nyilatkozatok (azaz a honlap, az Ön megrendelése és a kereskedõ által tett visszaigazolás) alapján nem volt akarategyezõség a vételár, mint lényeges körülmény tekintetében.
Tájékoztatjuk Önt, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság nem jogosult a felek között fennálló jogvita érdemi eldöntésére. Ez ugyanis bírósági hatáskörbe tartozik. A fogyasztó azonban bíróság helyett békéltetõ testület eljárását is kezdeményezheti. A békéltetõ testülethez fordulást az eljárás egyszerûsége, gyorsasága, valamint költségkímélõbb jellege miatt tekintjük kedvezõbb választásnak.
Üdv: NFH admin1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!