Postán feladott csomagban ha eltörött a tárgy, azt a posta megfizeti?
Egy laptop kijelzőt adta fel, még egyben, de állítólag másnap mikor megérkezett a vevőhöz, ripityára törött. Összevissza 2300ft, de bosszantó... Vastag kartonba volt csomagolva, még olyan puha cuccot is raktam elé amit az üzletekben szoktak, hogy ne legyen baja, ajánlott levélként adtam 1300ft-ért (1000ért adtam el). Ilyenkor a posta kártalanít?
Köszi!
"9.1.2. A Posta felelősségének kizárása
1) A Posta nem felelős a postai küldemény felvételétől annak kézbesítéséig vagy a feladó
részére történt visszakézbesítéséig terjedő időben a postai küldemény megsemmisüléséből,teljes vagy részleges elvesztéséből vagy megsérüléséből keletkezett kárért, ha a kárt
a) a Posta működési körén kívül eső elháríthatatlan ok;
b) a postai küldemény belső tulajdonsága vagy a csomagolás kívülről észre nem vehető hiányossága, illetve
c) a postai küldemény sérülését vagy megsemmisülését más postai küldemény okozta;
d) az okozta, hogy a feladó elmulasztotta jelölni a
postai küldeménykísérő okiratán(címiratán), feladójegyzéken, elektronikus feladójegyzéken a törékeny
többletszolgáltatás/kezelés igénybevételét"
42.oldal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!