Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tudtok a vámpírmítoszról?

Mit tudtok a vámpírmítoszról?

Figyelt kérdés

Nem erről a most divatos kis Alkonyatról a csillogó díszpintyekkel, hanem az igazi mítoszról, mit érdemes tudni, te hogy kezdenéd el mesélni annak aki semmit nem tud róla, hogy építenéd fel? (Gondolok istt például sorrendre hogy "átváltozás, táplálkozás, megölés...")

Részletesen!

Ha vámpírológiaórát tartanál olyanoknak akik semmit nem tudnak, mivel kezdenéd milyen "tanrend" szerint haladnád, és mivel zárnád?

2009. okt. 18. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Erdély Dracula, vérszomj

fokhagyma kereszt és ezüst pisztoly golyó

napfény ezeket nem bírják

tükörben nem látszik a tükörképük

ha megharapnak te is vámpírrá változol

A sátán fiai (és lányai :D )

2009. okt. 18. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
koporsóban alszanak :D
2009. okt. 18. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is vámpír vagyok ezért ismerem annyira őket

holnap elmegyek érted :D xd

2009. okt. 18. 19:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Ő bocsi, de az ezüst az a vérfarkas mítoszhoz tartozik csak az évek hoztak némi keveredést....a vámpírok szívét tölgyfakaróval szúrják át!
2009. okt. 18. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Nos a Drakula (szerintem) hülyeség, már ha lehet itt ilyenről beszélni, ahol semmi sem bizonyított. Angol nyelvű írásokban ilyesmikre akadtam, szerintem ha adhat alapot valami a vámpír mítosznak, akkor azok ilyen feljegyzések: (több nagyon hasonló feljegyzés van, mindegyik egyezik bizonyos ponton, ezeket kiemelem majd) Mindegyikben közös, hogy meghal valaki (tehát elvben ha valaki fertőzött, akkor is csak a halála után lesz vámpír), temetése után támadásokat jelentenek, amiket az áldozatok/szemtanúk szerint az elhunyt követett el. Mikor a sorozatos támadások miatt exhumálják a tetemet, felfedezik, hogy nem indult oszlásnak a tetem, csak a bőre és körmei (ez utóbbit nem tudom hogyan, nem értek hozzá), de azok helyén is új bőr, köröm fejlődik. Közös még a feljegyzésekben, hogy a szájból vér szivárog. Az a vége az eseteknek általában, hogy elégetik, és így megszűnnek a támadások. Ezeken az egysémájú történeteken kívül vannak olyanok, amikben a filmbéli vámpírokhoz hasonló képességű emberszerű lények tűnnek fel. Például egy őrült alakról, aki hatalmasakat tudott ugrani, és sok embert megtámadt, több évszázadot felölelő feljegyzések vannak, ha jól emlékszem Angliában jegyezték fel ezeket, van hogy 50-100 évre is eltűnik, aztán hirtelen újra felbukkan, az ijesztő benne, hogy bizonyos külső ismertetőjelek alapján lehet feltételezni, hogy ugyanarról szólnak. Persze bizonyítani semmit sem lehet:) Ha tudsz jól angolul magad is olvashatsz ilyen feljegyzéseket, összegzéseket egy-egy témában. Én magam felsőfokúval rendelkezem, de bőszen kellett szótáraznom, főleg a régebbieknél. Google-n keress rá ami érdekel! Néhány érdekes estét töltöttem el ilyenek olvasgatásával:)
2009. okt. 19. 01:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Szívesen olvasnék, de másfél éve tanulok angolul... :(

A magyar szövegek már nem nagoyn mondanak újat...

2009. okt. 19. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!