Harry Potter fanok! Mi lett volna eredetileg a 7. horcroux? lent elmagyarázom
TE olvastad a könyvet?Megvolt mind a 7 horcrux:
1.Rowle Gomold gyűrűje
2.Tom Denem naplója
3.Mardekár medálja
4.Hugrabug Helga pohara
5.Hollóháti Hedvig diadémja
6.Harry Potter
7.Nagini
Harry akkor lett horcrux amikor megölte Harry anyát,akkor beleköltözött a lélekdarabja Harrybe.A hetedik részben 6 horcruxot elpusztítanak a végére csak egy maradt maga Harry amikor Voldemort kimondja Harryre a halálos átkot ezzel akaratán kívül elpusztította az utolsó lélekdarabját.Tehát a horcrux pusztult el ezért nem halt meg Harry.
Nem biztos hogy érthetően írtam le,nyugodtan kérdez :)
Tudnál idézni a könyvből? Mert én egyáltalán nem így emlékszem de lehet hogy velem a baj szóval idéz már légyszi(könyvből)hogy én is megtudjam mi az igazság.
Utána néztem a Wikipédián azt írja hét horcrux volt és nyolcfelé szakadt a lelke de ez értelmes hiszem a testében is maradnia kellett egy lélekdarabnak de az nem horcrux,gondolom én.link [link]
Erre nagyon kíváncsi vagyok elolvasom újból a részt. :)
"- Hát igen... - mondta tétován Denem. - Most már csak azt nem értem... ez csak úgy eszembe jutott... hogy tulajdonképpen mire elég egyetlen horcrux? Csak egyszer lehet széttörni a lelket? Nem válik erősebbé, aki még több darabot csinál? Teszem azt, mivel a hét a legerősbb mágikus szám, mondjuk, hetet..."
"- Hét horcroxot csinált? - szürnyülködött Harry, s a falon lakó portréalakok közül is többen felháborodott, döbbent hangokat hallattak. - De hát azok bárhol lehetnek a világon... rejtekhelyeken, a föld alatt, láthatatlanná téve...
- Örülök, hogy nem becsülöd alá a feladat nehézségét - bólintott higgadtan Dumbladore. - De először is: nem hét horcrux van, csak hat. Voldemort lelkének hetedik darabja, megcsonkítva bár, de ott lakik újjászületett testében."
"- Akkor hát hat horcrux van... de azokat hogyan találjuk meg?
- Elfelejtetted, hogy egyet már megsemmisítettél. És én is végeztem eggyel."
"... Megvizsgáltam hát a nagyúr múltját abbül a szempontból is, hogy eltűntek-e körülötte efféle dolgok.
- A medál! - kiáltott fel Harry. - És Hugrabug pohara!"
"- Ha Griffendéltől vagy Hollóhátitól szerzett is valamit, akkor is hiányzik még a hatodik horcrux - szögezte le Harry, az ujjait hívva segítségül a számoláshoz. - Hacsak nem szerzett mindkettőjüktől.
- Az nem valószínű - rázta a fejét Dumbledore. - Azt hiszem, tudom, mi a hatodik horcrux. Kíváncsi vagyok, mit szólsz, ha azt mondom, egy ideje sokat tűnődöm a kígyó, Nagini viselkedésén."
"... Szinte biztos, hogy a te halálod árán akarta elkészíteni hatodik horcruxát." - De nem tudom, mit szánt hatodiknak, mert akkor nem volt vele Nagini.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!