Mi ennek a találós kérdésnek a megoldása?
3 hittérítő és 3 emberevő áll a folyó egyik oldalán, és át akarnak kelni a túlpartra egy olyan csónakon, amely egyszerre csak 2 embert bír el. Mindegyik misszionárius tud evezni, de a kannibáloknak csupán az egyike. A biztonság okán a hittérítők semmiképp sem akarnak kevesebben lenni, mint az emberevők, semmiféle körülmények között, egy pillanatra sem, csak akkor, ha egyetlen misszionárius sem tartózkodik az adott helyen.
Hányszor kell átszelni a folyót, hogy mind a hat ember átjusson a túlpartra?
Minek írod be mégegyszer ami már ott van??
Amúgy tényleg annyi.
beül egy evezős átmegy az elsővel visszajön a másodikért aztán visszajön a harmadikért aztán a negyedikért és a végén átmennek az ötödikkel.
hát...én átvinnék 1 hittet és egy kannibált, a hittérítőt vissza..aztán ő újra átevezne egy kannibállal, a part előtt kicsivel kilökné a csónakból, kiúszna, a hittérítő meg vissza =) így mükszik?
de tényleg, ha át is eveznek és az apostolféle a csónakban marad?
bár 'semmiféle körülmények között, egy pillanatra sem..' hm
jaa sztem se lehet...
ha két kannibál megy át először akkor semmiképp.
egy-egy, akkor se, a második átvitelnél már nem jó...
hát két apostol meg abszolút nem..:D
kifograjtam:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!