Mennyi idő alatt tudom "megszokni" kint a nyelvet? Bővebben lent.
Szüleim állást kaptak Németországban és nagyon úgy néz ki, hogy ideköltözünk. Az lenne a kérdésem, hogy mikor érek arra a szintre, hogy nem okoz akadályt az ujsag esetleg a Tv megértése?
Amitől nagyon parázok az az iskola!!! Hogy megy ez kint? évet ismételek? annyira félek hogy nem fogok tudni megszólalni, szar jegyek stb..:-( Az első év milyen lesz?
Tapasztalokat, vélemenyeket ha tudnátok írni megköszönném.
16éves vagyok, 2év némettanulással.
Szerintem maradj otthon, végezd el a gimmit és utána menj külföldre továbbtanulni. Szerintem is a sulival lenne a legnagyobb problémád, mivel a hátralévö két évben mindent németül kellene tanulnod, és állandóan csak kullognál a többiek után, mert valamit nem értesz. És ez csak nem a német nyelvben vágna haza, hanem a többi tantárgyban is!
Eddig 2,5-ös átlaggal (magyarul 3,5) még mehettél föislolára, az idén csak 2,0 felett...ergo magyarul 4,0 felett. Ezért inkább végezd el a gimit Magyarországon, aztán még mindig mehetsz bárhová tanulni. Ne felejtsd, a német Abitur nem csak az utólsó évben tanultakról szól, hanem arról is amit kétévvel ezelött már tanultak. Szóval neked a két év alatt négy évet kellene bepótolnod nyelvtanilag...Ne szúrd el az életedet egy ilyen hazárdjátékkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!