Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nem tudtam hova írjam, ezért...

Nem tudtam hova írjam, ezért felteszem itt a kérdést. Angliai téma?

Figyelt kérdés
Ha párommal és 2 gyerkőcömmel ki szeretnénk utazni Angliába, tudom-e ott igényelni a gyerekek után a családit, és ha igen, mik a feltételei?
2013. júl. 8. 01:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Persze, tudod igényelni itt a helyi családit, de otthon le kell mondani. Ellenőrzik. Sajnos pontosan nem tudom, mi a menete, mi a feltétele, mert nekem itt született a gyerekem, de alanyi jogon jár CHILD BENEFIT, első gyerekre 20, másodikra 13-16 font körül, nem tudom mennyi, nekem csak egy gyerekem van még. Ez hetente jár.16 éves koráig jár, de azt hiszem, ha még tovább tanul, akkor lehet még jár, nem tudom.

CHILD TAX CREDIT akkor jár, ha nem túl magas a fizetésed. Két szülő esetén nagyon nem lehet több a fizetésed a minimálbérnél. Mi kábé annyit keresünk és most olyan 80 font jár nekünk havonta arra, de ebben benne van a CHILD CARE COST is, mert 2 éves kora óta dolgozok (most 3 lesz), és alacsony a fizetésem, 8 ezer évente körülbelül, ezért arra is kapok támogatást. Van még WORKING TAX CREDIT ami már tényleg alacsony fizetés mellett jár. Mi például nem kapunk. Van még HOUSING BENEFIT, COUNCIL TAX BENEFIT, de ezek is nagyon alacsony kereset mellett kaphatóak. Még albérletbe is besegíthetnek. De WORKING TAX CREDIT csak akkor jár, ha dolgozol is. JOBSEEKER ALLAWANCE (munkanélküli) is csak annak jár, aki azt hiszem 2 évet dolgozott már Angliában. Albérletet is nehéz kezdőként találni. Most nem tudom, az hogy megy, de mikor én jöttem ki (5 évvel ez előtt párommal), akkor nekünk erre se volt gondunk, mert már kinn lakott egy ismerős, hozzá költöztünk (kellett mindent fizetnünk)

2013. júl. 10. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!