A szakközépiskola ad szakmát?
Ad. Sőt. Én úgy jöttem ebbe az iskolába ahova most járok, hogy nekem nem kell érettségiznem szakmából, mivel egy nyelvi előkészítő osztályba jöttem. Úgy volt hogy majd lesznek gyakorlati óráim, de érettségiznem kell, viszont számon kérnek azért belőle az évek során.
Na most az új kormányrendelet szerint aki szakközép iskolába jelentkezett (mindegy hogy ő külön tagozatos, két tannyelvű, vagy előkészítő osztályba jelentkezett e) annak érettségiznie kell a szakmából is. Így nekünk most nem 5, hanem 6 tantárgyból kell majd megszerezni az érettségi bizit. Szuper! :)...
Ezen felül minden iskola biztosítja azt a lehetőséget hgy minden ott tanult diákja megszerezheti a szakmát 1 éven belül. Annyi kedvezmény fog neked járni, hogy a megszokott 2 év helyett 1 éven belül szerzed majd meg a szakképesítést, hiszen az ott töltött 4 éved alatt kaptál gyakorlati képzéseket. Ennyi :)
Ha valami nem vili, írj szívesen válaszolok :)
de érettségiznem NEM kell*
bocsi elírtam :D
'Na most az új kormányrendelet szerint aki szakközép iskolába jelentkezett (mindegy hogy ő külön tagozatos, két tannyelvű, vagy előkészítő osztályba jelentkezett e) annak érettségiznie kell a szakmából is. Így nekünk most nem 5, hanem 6 tantárgyból kell majd megszerezni az érettségi bizit. Szuper! :)... '
Lehet, hogy rosszul tudom de nekünk még annak idején ezt úgy magyarázták, hogyha bejön a 6. tárgy akkor azt ki lehet váltani majd szakmai tárgyakból. Addig meg 5.-nek lehet választani. /vagy ha akar valaki 6.at akkor annak/
Az, hogy a kormányrendeletben mi van arra pontosan nem emlékszem. De szerintem az ötödiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!