Rajzoknál a grafitot nem szabad elkenni?
Figyelt kérdés
Én mindig elkenem, ha olyan részét rajzolom v.minek, hogy sötétebb vagy v.mi. De ma rajzon mondta v.kinek a tanár, hogy ezt nem szabadna, mert máshogy kell.2009. okt. 16. 13:46
1/9 A kérdező kommentje:
Elírtam, rajzoknál.
2009. okt. 16. 13:47
2/9 anonim válasza:
Én is elkenem, de fogalmam sincs, hogy mért ne lehetne.. Ha nem kenjük szét akkor sztem nehezebb tónusozni. Osztályban/évfolyamon (gimi) egyik legjobb rajzos vagyok, még nem szólt meg a rajztanár, hogy rosszul csináltam volna :)
3/9 A kérdező kommentje:
Én is gimibe vagyok, és valaki szétkente. A tanár meg mondta neki, hogy inkább ne így csinálja, mert pl. főiskolán, ezt nem fogadják el, és senki nem csinál ott ilyet. Nekem is mondták itt egy rajzomnál, hogy ne "maszatoljak".
2009. okt. 16. 14:10
4/9 anonim válasza:
Művészeti suliban felvételin mondták, hogy aki a sötét tónust elkenéssel csinálja, az be se adja a rajzát, mert nem fogadják el.
5/9 anonim válasza:
Nem szabad elkenni, inkább satirozással csináld!
6/9 A kérdező kommentje:
Ezt találtam:
"A grafit apró lapocskákból válik le a rúdról, s ez jellegzetes “vibrálást” ad a ceruzavonalnak. Éppen ebben rejlik a technika művészi hatása, ezért a vonalakat eldörzsölni nem szabad. Tónuskülönbségeket a több rétegben történő átfedéssel érhetünk el."
2009. okt. 16. 20:27
7/9 anonim válasza:
A rajztanárod biztos, hogy egy kretén. Tudod, van az a mondás, hogy "Aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja"... no comment
8/9 anonim válasza:
Ha véletlenül kened el az nem probléma , vagyis az de akkor a ceruza hibája. Az egyetlen dolog amiben mind az 3 (3!) rajzt tanárom egyetért azaz hogy az elkenés nem hiba hanem katasztrófa.
9/9 A kérdező kommentje:
Már nem kenem el szándékosan. És próbálok rá vigyázni, hogy véletlenül se. Így tényleg szebb.
2010. márc. 27. 09:46
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!