Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Peavey Transtube elven...

A Peavey Transtube elven mukodo gitar erositok kepesek potolni a csoveseket?

Figyelt kérdés
A Studio Pro-m hangja szinte azonos, mint a Valvekinge. Nem tudom, vegyek-e csoves erositot, ezert kerdem.

2013. júl. 3. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Ne a Valvekingből indulj ki, az egy fos.

2013. júl. 3. 17:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyelőre úgy tűnik, semmilyen szimuláció nem tudja "pótolni".

A jobbak (Axe FX, Kemper, Line6) tudják elég nagy mértékben közelíteni, de a vájtfülüeknek biztos lesz belekötnivalójuk.

Bár szerintem otthonra, hobbizenekarba elmegy.

2013. júl. 3. 18:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Ezek a cuccok is csak a felvett hangot tudják elég jól szimulálni, élőben még mindig nem ugyanaz.

Arról meg nem is beszélni, hogy egy Axe Fx-et vagy egy Kemper-t beprogramozni kész tudomány és ha nem ért hozzá az ember azokból borzasztó szar hangokat ki lehet hozni, míg egy jobb csöves erősítőn van 3 hangszín poti és kb hülyebiztosan jól szól...

2013. júl. 3. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:

A Kemperhez nem kell programozni.

Az arra való alapvetően, hogy felvegyen és szimuláljon egy hangzást, egy jó akusztikájú hely meg jó mikrofon kell, aztán a cucc teszi a dolgát...

Az persze más tészta, ha bele akar valaki nyúlni az adott profilba kézzel, akkor tényleg el lehet elég rendesen rontani, ha nem ért hozzá.

2013. júl. 3. 20:09
 5/10 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

A kerdesben emlitett erosito nem hiszem, hogy hangmintakkal dolgozik, tul regi gyartmany(analog). Remelem rossz hangokat egyelore nem hozok ki belole ;)

2013. júl. 3. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyébként nagyon jók a Peavey Transtube-k, de a csőhöz semmi közük.

A legtöbb gyártónak vannak egyébként ilyen parasztvakításai, hogy csőemulációs áramkör meg hasonló marhaságok, de ez csak marketing.

2013. júl. 3. 22:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszi, akkor gyujtok a cserere ;)
2013. júl. 4. 00:19
 8/10 anonim válasza:
Nekem egy Peavey XXL-em van, az is ezen az elven működik. Valóban nincs olyan hangja, mint egy igazi, vintage erősítőnek, de nekem nagyon tetszik, a szimulációk nagyon eredetiek. Gyakorlatilag az AC/DC-is poross-rock-tól a kemény metálig mindenre jó! Főleg azért az árért amennyiért hozzájutottam... :)
2013. júl. 4. 11:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a szezont a fazonnal!

Ezekben az erősítőkben nincsenek szimulációk.

2013. júl. 4. 11:09
 10/10 anonim válasza:
Igen, tudom. Nem szimuláció, másképp nem tudom leírni. A lényeg, hogy a csöves hangzáshoz valóban nem sok köze van, de elég jó hangja van!
2013. júl. 4. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!