Erdei sátor tábor. Hogy is lesz ez?
10 napra megyünk sátorozni az Isten háta mögé. Még a wc-t is magunknak kell megcsinálni. Lenne három kérdésem:
1. A hajmosást meg lehet olyan helyen oldani? 3-4 nap múlva borzasztóan néz ki a hajam... A száraz sampon meg ugyebár nem jó 10 napig.
2. A tábor 4. napja körül jön majd meg. Nagyon macerás lesz a csere? :/
3. Elvileg kb. 90-en leszünk. Így hogy lesz megoldva a fürdés szerintetek?
(Szeretem az ilyen tábort, bár ahol eddig voltam, ott eleve volt kiépített vécé, és csak 4 napig voltunk ott.) Van még valami fontos dolog, amire számítsak? 15/L
Nem fog tetszeni... Mind3 pontra: az ember faj ebben a mai formájában legalább tízezer, de inkább pár százezer éves. Vegyük tízezernek. Az első kilencezer-nyolcszáz évében gyakorlatilag egyáltalán nem mosott hajat, és különösebben nem fürdött. És túlélte. :P
Tételesebben:
1. A hajad valóban borzasztóan fog kinézni 3..4 nap múlva. Aztán kb. 1..2 hét múlva (ha naponta mostad, inkább közelebb lesz a 2 héthez) beindul a természetes öntisztulása, és utána szép lesz. Sajnos addigra haza jössz, és agyoncsapod a jól működő természetes mechanizmust valami samponnak nevezett vegyi anyaggal.
2. Nem lesz macerás. Viszel magaddal annyi betétet, amennyi biztosan elég + 10 betét, és ha eláztál, cseréled. Mivel nem bomlik le, nem dobod be az ásott budiba, hanem vagy haza hozod egy nylonzacsiba kötve, vagy ha van szemétgyűjtő, abba bedobod, vagy esténként a tábortűzbe stikában bedobod. (Ez utóbbi is vaskos környezetszennyezés, de még mindig jobb, mint ha elásnád.)
3. Valószínűleg nem lesz meleg víz. Az emberiség történetének első kilencezer-nyolcszázötven évében sem volt. Ha jó idő lesz, simán kibírod. (Velem egyszer megesett, hogy elfelejtettem törölközőt vinni. Reggel megfürödtem, aztán kiálltam a napra száradni. A többiek kicsit csodálkoztak, de elismerés is volt a röhögésben. :))
Amire érdemes még felkészülnöd, a szúnyogok, kullancsok. Vigyél magaddal riasztó vegyszert, és esténként nézzétek át egymást. Érdemes kis gyógyszeres és kötszeres csomagot is összeállítanod, a gyógyszeresbe C vitamint (500mg-ost), Algopyrint, Algoflexet, és Neocitrant tennék. Lázcsillapításra, fájdalomcsillapításra jók ezek, mindnek más a hatóanyaga. (Az algoflex inkább gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, a neocitran inkább lázcsillapító. Az algopyrin brutál fájdalomcsillapító (és izomlazító), szinte biztos, hogy nem kell, de jó, ha van.) Jó, ha van nálad kis flakon Betadine, és svéd csepp. (Sebre.) Ha görcsölsz megjövős napokon, ne feledd a szokásos görcsoldódat (ha szedsz ilyesmit. Bár jobb, ha nem szedsz, de ne a táborban állj le, ha mégis). WC papírt vigyél. (Valószínűleg lesz, de ha kifogy, van mihez nyúlnod.) Ha tudsz szerezni normális elemlámpát, azt is érdemes vinni.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!