Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen kifogással juthatnék...

Milyen kifogással juthatnék haza tanítás után?

Figyelt kérdés

Szóval gimnazista lány vagyok, és mint sok más gimnazista lánynak, nekem is vannak barátnőim, nagyon szeretem őket, semmi gond nincs, csak iskola után egyszerűen nem tudok hazajutni, van hogy az egyiket kell kísérni bérletetvenni, aztán piacra kenyérért, és elkell mennünk megnézni egy boltot amit már láttunk vagy 60-szor, le kell sétálnunk megállókat, mert ehhez van kedve valamelyiknek...

Aztán van aki minden nap át akar jönni, és azért mégis kicsit izé hogy este egyáltalán nincs időm semmi másra már csak a leckére miután elment...

aztán kísérjem el valamelyiket a régisuliba, jöjjek én is korrepetálásra abból a tárgyból amit tökéletesen értek...

Szóval ha ez hetente 1-2 alkalom lenne, akkor oké, de az hogy minden nap 20 percet 1 órát elszúrok ezekkel, és hiába mondom hogy lekésem a buszt ami 20 percenként jár, még akkoris furcsán néznek, ha kicsit sietek a busz felé, nem értem mit kell azon magyarázni, hogy nem akarok 20 percet állni a buszmegállóban, ilyen hidegben, esőben...

Nem akarom emgbántani őket, és nems zeretném ha azt mondanák, hogy soha nem jövök el sehova, de szeretném ha a délutánjaim az egyémek lennének, ha nem is mindíg...

Milyen kifogással lehet elkerülni, hogy díszkíséretet kelljen jétszanom délutánonként? Ti milyen működő kifogásokat használtok?

(oké lehet most rám fujjogni, hogy biztos ők is elkísérnek, hozzátenném, hogy engem nem kísérnek sehova, csak nagyon ritkán, ha eszükbe jut, mert én iylet senkitől se kérek, egyszerűen nem érzem szükségét...)

2009. okt. 15. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
egy az egybe mondd meg, hogy "na most lépek, mer a következő buszom 20perc múlva jön, és nem akarok az esőben szopni majd fél órát."
2009. okt. 15. 20:30
 2/9 A kérdező kommentje:

Próbáltam, de akkor az van hogy ne siessek haza kockulni, menjek velük lécci!

Csak 5 perc csak 10 perc, amit épp akarnak, na de ha beleszámolom hogy a buszt is lekésem, akkor az már nem annyi!

2009. okt. 15. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát találj ki vmit,vagy mondd meg nekik őszintén.Ne hagyd már ,hogy mindenki kénye-kedve szerint rángasson.(Jó persze a barátainknak természetes,hogy teszünk nekik szivességeket)de ha épp annyira nincs hozzá kedved ,akkor mondd meg nekik.Pl:hogy sietsz,mert,már nagyon éhes vagy,fáradt vagy,fázol,vagy más dolgod van.

Megkell találnod az egyensúlyt a barátaid,meg a magad egyensúlya között.

Ha igazán a barátaid akkor megértik.Állj ki magadért =)

2009. okt. 15. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondd azt,h segítened kell otthon takarítani,fáradt vagy és szeretnél kicsit pihenni,be kell vásárolnod,nem szeretnél estig tanulni,kezdődik egy jó film a tvben...rokonok jönnek hozzátok..:)...Ha nem értik meg,egyszerűen csak hagyd ott őket.Persze azért időnként rájuk szánhatsz a délutánodból egy keveset(fél órát),és kérdezd meg azt is,h ők miért nem kísérnek el téged!.Üdv,minden jót!;)
2009. okt. 15. 20:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

yaa és ha mondják,hogy deee csak 5 perc-tiz perc,akkor zárd le ,hogy: -bocsi de ma tényleg nem tudok!Kérdezd meg xy-t,lehet ő ráér ma.

Szóval csak határozottan =)

2009. okt. 15. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ma nálam is betelt a pohár. Nem ilyen "kísérj el ide-oda" hanem "ide adod a házit"? Már nagyon elegem lett, hónapok óta az megy, hogy én ugye mindig megcsinálom a házit és majd rólam lemásolják. Már egyre kevesebbszer adtam oda másnak, de ma megmondtam minden mellébeszélés nélkül, hogy ezek után nem lesz több házi, másnak is fel van adva nem csak nekem.

Szóval legyél határozott és majd egy idő után megunják.

2009. okt. 15. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha már valóban hazudni akarsz be kell áldozni valamit. Magánóra, a szülők erőltetik, haza kell mennem, heti 2 alkalom.

Testvér? Öcsémre kell vigyázni.

"Sajnos édesanyám mostanában sokáig dolgozik, ezért sokat kell segítenem otthon, a háztartás nagyját én viszem."

Nagyszülőkkel is el lehet játszani, vagy fogorvossal, 1-2 alkalom.

2009. okt. 16. 00:26
 8/9 anonim ***** válasza:
41%
Megmondod nekik, hogy menjenek gépzsírt faragni Szomáliába. Mivel sík blondék, lefagynak, mint a kamionos mikor meglátta a vindóz visztát, és míg fagyott állapotban vannak, gyorsan elszaladsz.
2009. okt. 19. 22:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Istenem most mit kell ezen bonyolítani?Ma nem jó,nem akarok boltba/piacra menni,nem akarok sétálni,haza akarok menni pihenni és kész.
2010. nov. 21. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!