Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy kell verset elemezni?...

Hogy kell verset elemezni? Valaki segítsen, légyszi!

Figyelt kérdés
8.-os vagyok. Ady egyik versét kell elemeznem jövő héten; a Fekete zongorára gondoltam, de nem tudom, hogy kell... Valahogy ez kimaradt az életemből. Nem kérem, hogy elemezzétek helyettem, de nagyon megköszönném, ha valaki leírná, mit, hogyan kell.
2009. okt. 15. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Megnézheted a korszakot hogy akkor milyen hatások érték Ady-t, a műfaját, verselését, a verslábakat, versszakonként elemezheted a különböző részeket (lehet hogy fel lehet osztani részekre).Milyen izmus hatott rá pl.: szimbolizmus. A költő véleménynyilvánítását hozzáállását.Nem ismerem a verset, nem tanultuk. Sok sikert remélem tudtam segíteni. Írj majd a kommentbe hogy sikerült.:)
2009. okt. 15. 17:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2009. okt. 15. 18:07
 3/5 anonim ***** válasza:

meg a költői képeket, illetve a saját gondolataid a végére. meg igen, elhelyezni ady pályaképében, életében, miért írta, kinek, mire..

vagy elolvasol pár elemzést a könyvből, és az alapján csinálsz egyet :)

de sztem egész jó buli elemezni, bármit beleírhatsz...:)

2009. okt. 15. 19:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Csak négyes lett :(
2009. okt. 19. 14:14
 5/5 anonim ***** válasza:

A négyes is szuper jegy...:))

De biztos látod, vagy mondta a tanárotok, mi maradt ki..legközelebb még jobb lesz:)

Gratulálok ehhez is ám, szép! :)

2009. okt. 20. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!