Hogy kell verset elemezni? Valaki segítsen, légyszi!
Figyelt kérdés
8.-os vagyok. Ady egyik versét kell elemeznem jövő héten; a Fekete zongorára gondoltam, de nem tudom, hogy kell... Valahogy ez kimaradt az életemből. Nem kérem, hogy elemezzétek helyettem, de nagyon megköszönném, ha valaki leírná, mit, hogyan kell.2009. okt. 15. 17:36
1/5 anonim válasza:
Megnézheted a korszakot hogy akkor milyen hatások érték Ady-t, a műfaját, verselését, a verslábakat, versszakonként elemezheted a különböző részeket (lehet hogy fel lehet osztani részekre).Milyen izmus hatott rá pl.: szimbolizmus. A költő véleménynyilvánítását hozzáállását.Nem ismerem a verset, nem tanultuk. Sok sikert remélem tudtam segíteni. Írj majd a kommentbe hogy sikerült.:)
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2009. okt. 15. 18:07
3/5 anonim válasza:
meg a költői képeket, illetve a saját gondolataid a végére. meg igen, elhelyezni ady pályaképében, életében, miért írta, kinek, mire..
vagy elolvasol pár elemzést a könyvből, és az alapján csinálsz egyet :)
de sztem egész jó buli elemezni, bármit beleírhatsz...:)
4/5 A kérdező kommentje:
Csak négyes lett :(
2009. okt. 19. 14:14
5/5 anonim válasza:
A négyes is szuper jegy...:))
De biztos látod, vagy mondta a tanárotok, mi maradt ki..legközelebb még jobb lesz:)
Gratulálok ehhez is ám, szép! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!