13 éves vagyok és nem tul sürün de pattanások jonnek ki az arcomon amik asztán jegyet is hagynak magok után! Mit lehet ezelen tenni?
Na látom néhány "értelmes" komment ide is érkezett.
Kedves kérdező!
13 éves vagy, kamaszodsz, pattanások jönnek ki rajtad (és hidd el, ez még jó néhány évig kísérteni fog, bár ez attól függ mennyire hajlamos a bőröd az ilyesmikre). Ne nyomkodd ki a pattanásokat! Erre van a kozmetikus, mert az tudja, hogyan kell. Illetőleg bőrgyógyász, ha súlyosabb a helyzet felír valami gyógyszert, vagy krémet.
Próbáld megállni, hogy kinyomd a pattanásaidat, mert akkor csak heg marad utána...stb. Hidd el, én is nem egy pattanásomat nyomtam ki még anno 13-14 éves koromban és 1-2-nek bizony megmaradt a hege jó néhány hónapig!
A lényeg, hogy ha kijön rajtad egy pattanás, ne piszkáld, ápold az arcodat, arctonik, arclemosó, bőrradír...meg hasonlók. (Bioderma készítményeket ajánlom)
Persze a pattanások eltűnésével még egy ideig ilyen kis jegyek/hegek/sebek maradhatnak utána, de ha nem nyomkodod, meg hasonlók akkor gyorsan el is fognak tűnni.
Szóval akik itt oly okosan írták, hogy "vakard ki, meg nyomd ki" azokra én a helyedben nem hallgatnék.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!