Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » SOS. Eladtam a régi mobilom....

SOS. Eladtam a régi mobilom. Hogyan adjam fel postán? Sürgős

Figyelt kérdés

Eladtam használtan a mobilom neten és fel kéne adnom. Szerintetek hogyan adjam fel? Nem igazán vagyok képbe ilyen postás témákban, nincs gyakorlatom.

Egyébként a saját doboza 5x15x18 cm.

Szerintetek mibe tegyem? Ti hogyan adnátok föl? Az árat is írjátok le, hogy tudjam, mi mennyibe kerül.

Ja és ha elveszik, baja lesz akkor mi van?

2013. jún. 24. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen mobilról van szó, de gondolom nem 500-1000 Ft ért adtad el, hanem többezer,netán több tízezer forintért. Én ebben az esetben ajánlottan adnám fel(nyilván csomagként), és van már olyan lehetőség is(persze pénzbe kerül, nem is kevésbe), hogy interneten egy kóddal, amit a postán adnak, lehet egy bizonyos oldalon keresztül interneten követni,hogy épp hol "jár", hol "tart " a csomag. Mivel a fogadó fél érdeke, hogy megkapja, én ezt a postaköltséget a fogadóra terhelném, vagy ha nem megy, akkor annyival csökkenteném az árat.

Kérdés, megéri-e ez a drága küldés, meg milyen mobilról van szó, mert ha ez egy régi készülék, akkor lehet a postaköltség drágább lesz a vevőnek, mintha bemenne egy mobiltelefon-szaküzletbe, és venne egy telefont.

2013. jún. 24. 18:33
 2/6 reptoid ***** válasza:

2 kg-ig levélként is fel tudod adni, a tömegétől függ az ára, de nem olyan nehéz egy telefon, 4-700 Ft.

Ez természetesen semmilyen garanciát nem tartalmaz, olyan mintha egy sima levelet adnál fel. Vagy megjön, vagy nem.

Ilyen esetben semmiképp nem választanám.

Csomagként is feladhatod, az 1200 Ft, de az értéknyilvánítás kicsit olcsóbb rá.

Tudsz rá kötni értéknyilvánítást. 10ezerig 400 Ft kb, 50-nél már 2000 Ft körül van. Ha elvesződik, megsérül, akkor utána ezt az összeget kifizetik neked.

Ha nem vesződik, attól még persze nem kapod vissza a 2000 Ft-t pl.

Mindenképpen jól csomagold be, ragaszd le.

Ha az értéknyilvánítás drága lenne, akkor én megnéznék egy futárcéget, mint amilyenek a vaterán is működnek, lehet velük olcsóbb, és lehet nagyobb eséllyel is megérkezik a csomag.

Ajánlottal csak annyit érsz, hogy a Posta elismeri, ők átvették a levelet tőled, de attól még nem fogják neked megtéríteni az árát, ha elvesződik. Persze jobb, mint a semmi.

2013. jún. 24. 18:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez a figyelős dolog nem fontos. Csomagként ajánlva mennyibe kerül a posta?

Az, hogy ajánlott abba mi a jó?

2013. jún. 24. 18:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Ok, kösz, mikor írtam az előbb, meg nem láttam a 2. Választ.

Tehát ha 9000 ért adtam el, akkor mondjam azt, hogy 10000 az értéke, akkor így összesen 1200+400, azaz 1600 a postaköltség?

2013. jún. 24. 19:01
 5/6 reptoid ***** válasza:
Ha levélként adod fel, akkor még olcsóbb is, mert akkor csak 4-700 Ft kb a posta, az értéknyilvánítás pedig 380 Ft azt hiszem.
2013. jún. 24. 19:08
 6/6 reptoid ***** válasza:
Ja és értéknyilvánítással nyomon is lehet követni a postán belüli haladását, benne van az árban.
2013. jún. 24. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!